Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Unibrew, Harboe og Boozt

23/8 06:32

BØRSEN

DANSKE PRISER ER STEGET LANGT MINDRE END I RESTEN AF EU

Danske kunder må betale 12 pct. mere i dag for de samme varer og services, som de købte for to år siden. Men Danmark har faktisk haft de næstlaveste stigninger i forbrugerpriserne kun overgået af Luxembourg, ifølge nye tal fra Danske Bank: (Forside, side 12-13)

UNIBREW HAR LØST AKUTTE PROBLEMER I FØRSTE HALVÅR

Royal Unibrew har i foråret fået løst nogle udfordringer i Italien og kan konstatere, at prisstigninger begynder at virke. (Side 2)

DANFOSS’ MIA-SALG TRÆKKES OP AF GLOBALT ELBIL BOOM

Danfoss’ salg voksede i første halvår med 13 pct. til 41 mia. kr. Forretningen med salg til elbiler havde vækst på 74 pct. (Side 4)

RYANAIR VIL GENÅBNE BASE I KØBENHAVNS LUFTHAVN

Det irske lavprisselskab blev jaget ud af Danmark af fagbevægelsen i 2015, men kommer nu retur med 100 job og nye ruter. (Side 10)

ARBEJDSMARKEDET NÆRMER SIG HISTORISK MILEPÆL

Inflationskrise og stigende renter preller af på det danske arbejdsmarked der styrer støt mod 3 mio. lønmodtagere. (Side 18)

STRATEGER SER PÅ DE BEDSTE INFLATIONSSIKRE AKTIER

Investeringsstrateger peger på stabile forbrugsaktier som efterårets vindere, mens tech-aktier vil lide et dyk. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

NORDEA FRYGTER NEPOTISME I TOPPEN AF HARBOES BRYGGERI

Søren Malling er både administrerende direktør i Harboes Bryggeri og svigersøn til selskabets formand. Den dobbeltrolle bekymrer aktionærer i lyset af aktiedyk, gentagne nedjusteringer og dårlige resultater. Bestyrelsesmedlem afviser kritikken. (Forside, side 4-5)

DANFOSS FORUDSER USIKKERT EFTERÅR OG ADVARER EUROPÆISKE POLITIKERE

Elektrificering, grøn omstilling og amerikansk hjælpepakke satte fuldt tryk på kedlerne hos den danske industrigigant Danfoss i årets første seks måneder, men topchefen forventer opbremsning i andet halvår. Væksten i Kina er ikke den vanlige, blandt andet fordi byggeriet er gået ned i tempo. (Side 6)

RYANAIR LANGER UD EFTER RIVALER OG KØBENHAVNS LUFTHAVN FØR GENÅBNING

Annonceringen af Ryanairs tilbagevenden til København er overraskende. På et pressemøde angreb Ryanairs topchef, konkurrenter og Københavns Lufthavn i flæng for at være for dyre, men han fik også svar på tiltale. (Side 8-9)

NOVO I OPRØR OVER FORSLAG OM MINDRE TILSKUD TIL POPULÆR MEDICIN

I et forsøg på at sætte prop i voldsomt stigende offentligt tilskud til Novo Nordisks populære diabetesmedicin, Ozempic, foreslår Medicintilskudsnævnet at stoppe med automatisk at give tilskud til medicinen. Novo Nordisk advarer om, at Danmark får et af de mest restriktive tilskud i Europa. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FRØS SPAREKASSE FUSIONERER MED BROAGER SPAREKASSE

Frøs Sparekasse og Broager Sparekasse vil slå sig sammen under det nye navn Sydjysk Sparekasse. Begge institutter kunne være fortsat alene, men fusionen er helt oplagt ifølge direktør. (Forside, side 9)

FUSION I DANFOSS BANKER INDTJENING OP TRODS EN MINDRE VÆKST

Færre forstyrrelser i globale forsyningskæder samt konsolidering af opkøbte virksomheder driver indtjeningen, ifølje Danfoss’ halvårsregnskab for 2023. (Side 8-9)

ROYAL UNIBREW JUSTERER PÅ FORVENTNINGERNE TIL 2023

Bryggeriselskabet venter lidt lavere omsætning i 2023 end ventet, mens driftsresultat hæves. (Side 8-9)

I DE NÆSTE FIRE MÅNEDER BLIVER BASALT KØBMANDSKAB AFGØRENDE FOR BOOZT

Besparelser internt og investeringer i en mere effektiv forsyningskæde giver pote for Boozt, der vokser på både toplinje og indtjening. (Side 12-13)

.\\˙ MarketWire