Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topchef: Novo vil adressere social ulighed i dialog om tilskudsordninger

25/8 12:10

Novo Nordisk vil drøfte tilskudsordninger med offentlige sundhedsmyndigheder for at sikre, at mindre heldige og de mest overvægtige mennesker får adgang til selskabets vægttabsmedicin Wegovy.

Det siger Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, ved et arrangement arrangeret af Reuters fredag.

- I Europa vil vi tilstræbe at søge tilskud for de patienter med det højeste BMI, har komorbiditeter, og måske også dem, der er mindre heldige ud fra et socioøkonomisk synspunkt, sagde Lars Fruergaard Jørgensen til Reuters Newsmaker-arrangementet.

Novo Nordisk planlægger en lancering i flere lande, men ifølge Lars Fruergaard Jørgensen kommer det til at ske på en "begrænset" måde for at imødekomme den enorme efterspørgsel.

- Vi kan se, at efterspørgslen efter medicinen er så stor, at vi faktisk er nødt til at være mere bevidste i, hvordan vi rent faktisk kommer igennem til de patienter, vi gerne vil igennem til, og hvordan vi samarbejder med sundhedssystemerne, sagde han til Reuters Newsmaker-begivenheden.

I sidste måned lancerede Novo i Tyskland, og her har de volumener, som Novo har kunnet levere, hidtil ikke kunnet dække efterspørgslen.

Så på den ene side planlægger virksomheden at lancere Wegovy i flere lande, mens den på samme tid "forsøger at begrænse alle disse lanceringer", forklarer Novo-topchefen.

- Dette er en meget usædvanlig situation at være i for en medicinalvirksomhed, fordi typisk, når du lancerer medicin, har du en relativ veldefineret befolkning, som du vil betjene.

- Vi har at gøre med måske en milliard patienter rundt om i verden, siger Lars Fruergaard Jørgensen endvidere til Reuters-begivenhedern.

.\\˙ MarketWire