Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Højere ECB-reservekrav udgør en risiko for bankerne vurderer Morgan Stanley

19/9 09:27

Et rygte mandag eftermiddag om, at Den Europæiske Centralbanks beslutningstagere overvejer at hæve størrelsen af de reserver, som europæiske banker skal skal parkere i centralbanken, er dårligt nyt for banksektoren.

Det vurderer analytikere fra finanshuset Morgan Stanley ifølge Bloomberg News.

Sidst på eftermiddagen mandag skrev Reuters med henvisning til personer med kendskab til sagen, at Den Europæiske Centralbanks beslutningstagere snart vil diskutere, hvordan den tusindvis af mia. euro store overskudslikviditet, der skvulper rundt i mellem bankerne, takles.

Diskussionerne vil ifølge Reuters fokusere på, hvor store reserver bankerne skal have hos ECB, afviklingen af ECB's obligationsopkøbsprogrammer og en ny ramme for styring af de korte renter.

Flere beslutningstagere går ind for at hæve størrelsen på reserverne, der parkeres hos ECB fra de nuværende 1 pct. af kundernes indskud til tæt på 3 eller 4 pct.

Morgan Stanleys analytikere under ledelse af Alvaro Serrano pointerer, at ECB i juli besluttede ikke at øge reserverne fra 1 til 2 pct., men at markedet fortsat ser en sådan beslutning som en risiko.

Selv om det ikke er Morgan Stanleys basisscenarie, så ses en ændring af det maksimale reservekrav som en i stigende grad plausibel risiko.

Hvis ECB hæver det maksimale reservekrav til 3-4 pct., så kan det ramme den estimerede indtjening med 4-6 pct. i 2024 og med 2-3 pct. i 2025, vurderer Morgan Stanleys analytikere.


.\\˙ MarketWire