Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk går sammen med fransk rival om grønne ambitioner

19/9 10:24

Mærsk og selskabets franske containerkonkurrent CMA CGM vil sammen forsøge at øge tempoet i nedbringelsen af CO2-udslippet fra skibssektoren.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse tirsdag.

De to rederier har begge erklærede mål om at nå nuludledning fra skibsdriften, og tanken bag samarbejdet om videre udvikling af grønnere alternativer til den traditionelle skibsbrændstof er, at det kommer til at gå hurtigere, når to så store spillere slår sig sammen.

Samarbejdet dækker dog ifølge pressemeddelelsen over flere forskellige områder inden for dekarbonisering af skibssektoren.

Mærsk har flere skibe på vej, der skal sejle på metanol, og det første "grønne" containerskib, Laura Mærsk, blev i sidste uge døbt i København.

CMA CGM har bestilt gasdrevne skibe, som også kan sejle på biometan - det grønne modstykke til traditionelt flydende naturgas, og samtidig har franskmændene også lagt ordrer på metanol-drevne skibe.

- Mens disse to brændstoftyper lige nu ser ud til at være de mest modne blandt de eksisterende løsninger, venter begge selskaber, at fremtidens brændstofmiks vil inkludere andre typer, som skal udvikles i de kommende år, skriver de Mærsk og CMA CGM i meddelelsen.

.\\˙ MarketWire