Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambus nye finansdirektør skal indlede næste fase af vækstrejse, siger topchef

11/10 10:33

Ambu går med ansættelsen af Henrik Skak Bender som ny finansdirektør ind i sin næste fase, hvor der skal sættes skub på medicoselskabets vækst- og transformationsrejse.

Det fortæller Britt Meelby Jensen, der er administrerende direktør i Ambu, efter at den danske endoskopproducent onsdag har annonceret en udskiftning på finansdirektørposten.

Fra årsskiftet overtager den ny finansdirektør efter Thomas Frederik Schmidt, der har siddet i stillingen i 15 måneder.

Henrik Skak Bender har tidligere besiddet en tilsvarende stilling i høreapparatproducenten Widex, hvor han var ansvarlig for udviklingen og udførelsen af selskabets vækst- og transformationsstrategi.

Netop de kompetencer gør ham oplagt til at bistå Ambu, der selv har indledt en vækst- og transformationsrejse med henblik på at skabe fremgang og bringe selskabet i stilling til at levere langsigtet profitabel vækst over de kommende år, fortæller Britt Meelby Jensen.

- Henrik Bender kommer med en bred profil, som både har en stærk finansiel baggrund - han har siddet som finansdirektør i et selskab, hvor han har drevet både en vækstrejse og en transformation, så han har bevist, at han kan det, siger hun til MarketWire.

- Samtidig har han også en stærk strategisk ballast, som også er det, vi har brug for, da vi har nogle vigtige strategiske valg, vi skal tage. Den kombination passer rigtig stærkt til der, hvor vi er nu, fortsætter topchefen.

UDSKIFTNING PÅ TOPCHEF OG BESTYRELSENS INITIATIV

Fratrædende finansdirektør Thomas Frederik Schmidt tiltrådte stillingen 1. juni 2022. Han blev ansat under daværende administrerende direktør Juan Jose Gonzalez. Også han var ansat med henblik på at accelerere væksten i Ambu.

Siden da er Britt Meelby Jensen kommet til som topchef i medicoselskabet, og i fællesskab har de to direktionsmedlemmer nedbragt gælden i Ambu og gjort op med negative pengestrømme. Derfor er tiden nu til at hente nye kompetencer ind, fortæller topchefen.

- Thomas Frederik Schmidt har gjort det rigtig godt på det første skridt af transformationen, hvor det, der har været helt afgørende for os, har været at styrke vores finansielle position - vores balance, pengestrømme - og det har han drevet rigtig godt og lykkedes med.

- Med det bag os står vi et andet sted nu og skal videre med både vores transformation og med at accelerere vores vækst. Der har vi brug for andre kompetencer. Der mener jeg, at Henrik Skak Bender bringer et lidt bredere sæt af kompetencer, der passer til det, vi har brug for til vores næste skridt, siger Ambus administrerende direktør.

Britt Meelby Jensen har siden sin tiltræden som topchef i maj sidste år gennemført store organisatoriske ændringer i Ambu. Det har betydet fyringer af flere hundrede medarbejdere og en slankning af ledelsen.

Til spørgsmålet, om udskiftningen af finansdirektør sker med henblik på at sætte sit eget hold, svarer topchefen:

- Jeg har ikke behov for at sætte mit eget hold. Jeg har behov for at sætte et stærkt hold.

Udskiftningen er sket på Britt Meelby Jensens og bestyrelsens initiativ. Thomas Frederik Schmidt kommer til at stå for Ambus årsregnskab for 2022/23, som medicoselskabet tidligere på ugen fremlagde foreløbige tal for.

Ved årsskiftet træder Henrik Skak Bender til, og forventningen er en "udramatisk" og "smooth" overgang, fortæller Britt Meelby Jensen til MarketWire.

.\\˙ MarketWire