Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambus udskiftning af finansdirektøren er et tilbageslag for investortilliden, mener ABG

12/10 11:57

Ambus udskiftning på finansdirektørposten slår skår i investorernes tillid til medicoselskabet og den transformation, som selskabet har sat i søen.

Selv om udskiftningen af Thomas Frederik Schmidt til fordel for Henrik Skak Bender ikke i sig selv giver årsag til bekymring, gør skiftet heller ikke meget for at øge tilliden.

Det vurderer Morten Larsen, der er analytiker i ABG Sundal Collier, i et notat.

Ambu annoncerede onsdag, at selskabet har ansat Henrik Skak Bender som ny finansdirektør per 1. januar 2024. Han tager over efter Thomas Frederik Schmidt, der kun har haft stillingen siden 1. juni 2022. Når direktøren fratræder med årets udgang, vil han have været ansat i godt halvandet år.

Udskiftningen "har medført uønskede spørgsmål om tempoet for Ambus transformation", skriver Morten Larsen i et notat.

- Vi ser intet afgørende bevis for udfordringer hos Ambu på kort sigt, men vi kan heller ikke afvise bekymringer, hvilket for os gør aktien stort set umulig at investere i nu, fremgår det.

Investortilliden til Ambu har været sat på prøve de seneste år, hvor adskillige nedjusteringer under den tidligere topchef Juan Jose Gonzalez har tæret på investorernes velvilje. Det førte i maj 2022 til fyringen af Juan Jose Gonzalez og ansættelsen af nuværende topchef Britt Meelby Jensen.

Henrik Skak Bender er ansat med henblik på at sætte skub i Ambus vækst- og transformationsrejse, forklarede medicoselskabet onsdag. Også Thomas Frederik Schmidt var ansat for at accelerere væksten.

Den nye finansdirektør har en fortid i blandt andet Widex, hvor han var ansvarlig for udviklingen og udførelsen af selskabets vækst- og transformationsstrategi.

POSITIVE FORELØBIGE TAL - MUDREDE UDSIGTER

Ambu var mandag aktuel med foreløbige tal for det forskudte regnskabsår 2022/23. Her realiserede medicoselskabet en organisk vækst inden for egne forventninger, mens lønsomheden var bedre end ventet.

Fjerde kvartal var understøttet af flere større kontrakter og et gunstigt produktmiks. Særligt Ambus vækstben, Endoscopy Solutions, trak op, konstaterer Morten Larsen.

Selv om årsafslutningen er positiv, er de langsigtede vækstudsigter noget mere mudrede.

- Vi ser væksten bekræfte en solid efterspørgsel i markedet, men det afspejler også lavtsatte forventninger, hvilket gør os uvillige til at tilskrive væksten større langsigtet værdi.

ABG hæver sine estimater for Ambus driftsoverskud med 6-10 pct. frem mod 2025, men sænker sit kursmål for aktien til 60 kr. fra 73 kr. Den negative anbefaling "sælg" gentages.

- Vi ser ingen større effekt fra det bedre fjerde kvartal i forhold til et positiver syn på aktien på langt sigt, hvilket vil påkræve, at Ambu udvider sine marginer, øger toplinjevæksten og lancerer nye større produkter for at bekæmpe stigende konkurrence på billigere endoskoper samt industrikæmper som Boston Scientific og Olympus i den dyre ende, skriver Morten Larsen.

Aktien i Ambu stiger torsdag formiddag 2,0 pct. til 70,90 kr. efter et fald på 5,3 pct. onsdag.

.\\˙ MarketWire