Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TCM's kursmål saves ned med en tredjedel af Danske Bank

19/10 10:17

Køkkenkoncernen TCM Group får tæsk på børsen torsdag efter en nedjustering onsdag aften.

Det får nu Danske Banks analytiker Poul Ernst Jessen til at sætte kursmålet for aktien markant ned til 60 kr. fra før 90 kr.

Det fremgår af en analyse fra banken.

Købsanbefalingen er dog intakt - og kursmålet er fortsat et pænt stykke over den aktuelle kurs på 41 kr. efter et fald torsdag formiddag på over 11 pct.

At TCM nedjusterer kommer ikke som en overraskelse for analytikeren givet de makroøkonomiske udsigter for Danmark.

- Vi justerer vores model og indregner nu modvinden i vores 2024 estimater, skriver Poul Ernst Jessen, der dog påpeger, at der ses et fortsat potentiale, når markedet normaliseres.

TCM nedjusterede sent onsdag forventningerne til 2023 på grund af svage markedsforhold og et budget, der var skudt over mål.

Og Torben Paulin, der er topchef i selskabet, fortalte, at man har overvurderet forventede transitindtægter i budgettet for 2023, og i kvartalsrapporterne i både første og andet kvartal har man benyttet sig af de overvurderede budgettal til at estimere faktiske indtægter.

- Vi retter nu denne fejl, hvilket desværre påvirker helårsforventningerne negativt med cirka 10 mio. kr. sammenlignet med vores tidligere forventninger, lød det topchefen onsdag.

.\\˙ MarketWire