Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth/Sydbank: Usædvanligt med melding om direktørafgang to måneder efter

23/10 17:32

FLSmidth har mandag meddelt, at Christopher Ashworth er blevet ny direktør for cementdivisionen, og at den tidligere chef for divisionen, Asger Lauritsen, har forladt selskabet tilbage i august.

Det er usædvanligt med en melding flere måneder senere, vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen.

- Som regel er vi vant til, at ledelsesskift på det niveau bliver offentliggjort, siger senioranalytikeren, der ikke tør at tolke for meget i bevæggrunden for ikke at have meddelt om direktørafgangen i august.

I meddelelsen mandag eftermiddag har FLSmidth meddelt, at koncernens finansdirektør, Roland M. Andersen, har fungeret som midlertidig direktør for cementdivisionen i den mellemliggende periode frem til i dag, hvor Christopher Ashworth har overtaget posten.

FLS har over for MarketWire ikke ønsket at uddybe dagens melding.

Generelt venter Sydbanks analytiker, at den nye direktør for cementdivisionen skal fortsætte med at tilpasse cementforretningen til et marked i modvind, hvor der ikke er meget hjælp at hente fra økonomien og byggesektoren.

- De virker ret klare i spyttet omkring cement. De har i seneste regnskab udtalt, at aktivitetsniveauet er nedadgående og særligt på baggrund af, at byggeaktiviteten halter i øjeblikket. Derfor er der behov for yderligere effektivisering og simplificering af forretningen, udtaler Mikkel Emil Jensen.

Strategisk er FLSmidth allerede i gang med at simplificere forretningen med en såkaldt carve-out, hvor de udskiller mineforretningen fra cementforretningen, så de to i den daglige drift ikke har noget med hinanden at gøre.

Sydbanks analytiker pointerer, at der ikke er helt det samme overlap som tidligere.

- Mining udgør en langt større del af forretningen nu, end den gjorde tidligere. Der ikke den samme kundemæssige og teknologiske overlap, som der har været historisk. Så synergierne er der ikke rigtigt længere, pointerer Mikkel Emil Jensen.

En carve-out er ifølge analytikeren typisk også noget man gør i forbindelse med et salg for at gøre salgsprocessen så nem som mulig.

- Rent organisatorisk vil man så også være klar til et salg, siger Sydbanks analytiker, der ikke tror, at FLSmidth er aktivt i markedet for at sælge, men at der kan være en villighed til at sælge forretningsbenet ved det rigtige bud.

Minedivisionen har vokset sig betydeligt større de senere år, hvor divisionen senest er blevet øget ved opkøbet af Thyssenkrupps mineudstyrsforretning.

- Cement kan sagtens blomstre op igen, men der går noget tid før det bliver et stærkt forretningsben. Så derfor tror jeg også, at der kan være interesse i at sælge forretningen, hvis der kommer et godt bud, vurderer Mikkel Emil Jensen.

.\\˙ MarketWire