Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank-analytiker kalder Danske Banks kvartalsregnskab for et "uden mange hår i suppen"

27/10 09:14

Danske Banks regnskab for juli, august og september var et godt et af slagen, og som afspejler, at kreditkvaliteten er i top.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank.

- Det er et regnskab uden så mange hår i suppen, og det bør trække kursen op, siger senioranalytikeren.

Danske Bank stiger da også i den indledende handel med 5,2 pct.

Han peger især på kerneposterne renteindtægter og gebyrer som sunde og højere end ventet i markedet, mens posterne omkostninger og nedskrivninger "ikke er til at sætte en finger på".

Danske Bank hæver bunden af sin prognose for overskuddet i 2023 til 19,5-20,5 mia. kr. Og trækket kalder Mikkel Emil Jensen for "forsigtigt".

- De har tjent 15,5 mia. kr. indtil nu i år. Og i forhold til den lave ende af prognosen, er der 4 mia. kr. tilbage til fjerde kvartal. Og det ligger under de øvrige tre kvartaler i år. Og forøvrigt også under bundlinjen i fjerde kvartal sidste år, siger Mikkel Emil Jensen.

- Derfor kan der godt være endnu en opjustering på vej senere i år, siger senioranalytikeren, der inden regnskabet for tredje kvartal blev kendt så et overskud i 2023 på 20,6 mia. kr.

NEDSKRIVNINGER FORTSAT PÅ HISTORISK LAVT NIVEAU - VENDING PÅ VEJ?

Danske Bank skruer også på størrelsen af nedskrivningerne, den ventes at tage i år. Den post lyder nu på 1 mia. kr. mod før 1,5 mia. kr.

Men af regnskabet fremgår det, at banken er begyndt at se en forværring af kreditkvaliteten hos sine kunder inden for blandt andet erhvervsejendomme. Den overordnede kreditkvalitet hos bankens kunder er fortsat stærk, men tiden med historisk lave nedskrivninger er måske ved at rinde ud.

- Vi er begyndt at se nogen forværring i kreditkvaliteten hos store kunder i specifikke sektorer, der er drevet af enkelte navne. Vi holder nøje øje med bestemte sektorer, heriblandt erhvervsejendomme, og har foretaget passende justeringer af vores modeller for at dække den stigende risiko, skriver Danske Bank i sit regnskab.

Mikkel Emil Jensen påpeger da også, at der ikke er noget, der indikerer, at nedskrivningerne skal stige markant i nærmeste fremtid:

- Men jeg hæfter mig dog ved, at Danske Bank fremhæver, at der er nogle store kunder i specifikke sektorer, hvor der er nogle enkelte virksomheder, der begynder at blive ramt af de økonomiske modvinde, siger Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Han konstaterer samtidig, at meldingen fra Danske Bank som sådan ikke er uventet.

- Det er også forventeligt, at de her lave nedskrivningsniveauer i sektoren ikke varer ved. På et eller andet tidspunkt skulle vi begynde at høre om det her. Og jeg tror faktisk, at mange havde regnet med, at det ville være kommet tidligere, påpeger senioranalytikeren.

.\\˙ MarketWire