Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

McKinsey: Kunstig intelligens kan føje hundredvis af milliarder til bankers indtjening

5/12 14:56

De amerikanske banker kan gennem anvendelsen af kunstig intelligens øge deres indtjening med op mod 340 mia. dollar om året gennem en øget produktivitet.

Det vurderer konsulenthuset McKinsey, der ifølge Bloomberg News ser brugen af den kunstige intelligens lægge 9-15 pct. til bankernes driftsoverskud i fremtiden.

Samlet svarer det til en indtjeningsforøgelse på mere end 2340 mia. kr.

Brugen af såkaldt generativ kunstig intelligens tog i særdeleshed fart i 2022, hvor teknologiselskabet OpenAI lancerede sin chatbot ChatGPT, der via kunstig intelligens kan give brugerne svar på alt fra korte sætninger til omfattende spørgsmål.

Et sådant værktøj kan spare bankansatte for flere repetitive arbejdsopgaver, der i stedet kan klares automatisk af den kunstige intelligens, argumenterer McKinsey.

Selv om det er uklart, hvor stor gavnen af den nye teknologi vil være indledningsvis, bør finanssektoren indstille sig på skiftet til kunstig intelligens, heriblandt i kommunikationen med kunderne, siger seniorpartner Gokhan Sari til Bloomberg News.

Andre områder, der ventes omfattet af overgangen til kunstig intelligens, er salg og markedsføring, softwareudvikling samt bankernes callcentre, siger Jared Moon, der ligeledes er partner i konsulenthuset, til mediet og tilføjer, at han ser mulighed for automatisering i 70 pct. af bankernes aktiviteter.

Selv om McKinsey endnu ikke har set brugen af kunstig intelligens føre til opsigelser, mener Jared Moon, at "dommen er fældet", hvad angår antal stillinger i fremtiden.

.\\˙ MarketWire