Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

JPMorgan Chase: Udgør næsten en femtedel af de samlede amerikanske bankers profit

28/12 08:11

JPMorgan Chase stod for næsten en femtedel af alle amerikanske bankers profit i de første tre kvartaler af 2023. Banken tjente 38,9 mia. dollar, hvilket svarer til 18 pct. af den amerikanske bankindustris samlede indtjening.

Det skriver Financial Times.

Hvis udviklingen fortsætter resten af året, vil JPMorgan Chase befinde sig i en position, hvor banken ikke har stået for så stor en andel af bankindustriens omsætning siden 2009. Bankens indtjening overgår de to rivaler Bank of America og Citigroups indtjening kombineret.

- JPMorgan er den største af de største, fastslår Mike Mayo, der er analytiker hos Wells Fargo, til avisen.

Mange store banker har nydt godt af de stigende renter, der har gjort dem i stand til at hæve deres marginer ved at hæve renterne for lånere hurtigere end for indskydere. JPMorgan Chase adskiller sig dog fra de andre banker ved at være dygtig til at benytte sig af muligheden for at opkøbe banker, der er faldet i økonomisk unåde.

Ifølge Financial Times gjorde dette sig gældende, da banken erhvervede First Republic efter dennes kollaps i år.

- JPMorgan Chase har været uhyre effektiv til at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, når der har været nødlidende banker til salg, siger Eric Rosengren, der er tidligere præsident for den amerikanske centralbanks afdeling i Boston, til Financial Times.

JPMorgan Chase' er hjulpet på vej af, at bankens konkurrenter har begået en række fejltrin over de seneste år. Bank of America har mere end 100 mia. dollar i tab på obligationer købt, inden renteforhøjelserne begyndte. Wells Fargo har haft en begrænsning på aktiver siden 2018 som straf for at åbne millioner af falske konti, og Citigroup er i gang med en omfangsrig omorganisering efter år med undergennemsnitlig performance.

.\\˙ MarketWire