Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea får løftet estimater af UBS efter optur til finansmarkeder og højere renter

2/1 15:04

Nordea får løftet indtjeningsestimaterne med op til 1,2 pct. for perioden 2023-2025 af finanshuset UBS, der henviser til mark-to-market-effekter (markedsværdier) fra valuta, aktiemarkeder og renter.

Finanshuset gentager forud for regnskabet for fjerde kvartal, der præsenteres den 5. februar, sin positive anbefaling "køb" og kursmålet på 144 svenske kr. svarende til 96,30 kr.

En stærk udvikling i nettorente- og gebyrindtægterne ventes at være drivkraften bag en god vækst i indtægterne på 6,6 pct. i fjerde kvartal i forhold til samme kvartal året forinden.

UBS ser fortsat Nordea-aktien som attraktiv, idet der blandt andet henvises til renteafdækninger, som giver bedre udsigter for indtægterne end for nogle af de nordiske konkurrenter, øget udsigt til øget indtjening per aktie som følge af fortsatte aktietilbagekøb samt opkøbet af Danske Banks norske privatkundeforretning.

Aktien handles til 7,9 gange den estimerede indtjening per aktie i 2025, skriver UBS, der fortsat ser aktien som attraktiv med en værdiansættelse på under 8 sammenlignet med et historisk gennemsnit på 10.

På børsen i København ligger Nordea-aktien tirsdag eftermiddag med et plus på 0,9 pct. i 84,71 kr.

.\\˙ MarketWire