Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

JPMorgan i kovending: Stærk prognose opvejer skuffende årsafslutning

12/1 13:20

Den amerikanske investeringsbank JPMorgan har fredag spillet investorerne et puds med sin prognose for det nye regnskabsår, der i helt og aldeles opvejer et skuffende regnskab for fjerde kvartal af 2023.

Aktien stiger 2,3 pct. i formarkedet efter et indledningsvist fald på 3,6 pct.

I det nye regnskabsår venter storbanken nettorenteindtægter på omkring 90 mia. dollar, hvilket er noget højere end analytikernes forventninger på 86,08 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Dermed synes skuffelsen over det fremlagte regnskab for fjerde kvartal at have fortaget sig.

I de sidste tre måneder af 2023 skuffede JPMorgan ellers med sine indtægter fra investeringsforretningen, der løb op i 1,58 mia. dollar, mens analytikerne havde sat næsen op efter 1,72 mia. dollar.

Mere positivt viste obligations- og handelsforretningen indtægter på 4,03 mia. dollar mod ventet 3,84 mia. dollar.

Nettorenteindtægterne løb i fjerde kvartal op i rekordhøje 24,2 mia. dollar.

- Vores rekordresultat i 2023 afspejler en overindtjening på både nettorenteindtægterne og kreditforretningen, men vi fastholder troen på vores evne til fortsat at levere sunde afkast, selv efter at de normaliserer, siger Jamie Dimon, der er administrerende direktør i JPMorgan, i regnskabet.

Samlet havde storbanken justerede indtægter for 39,94 mia. dollar i årets sidste kvartal. Det var dog under konsensus i markedet på 40,23 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire