Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas spås et lunkent regnskabsår af Jyske Bank

16/1 08:05

Vestas går næppe et år i møde med markant volumenfremgang, da en stor del af vindmølleproducentens ordrer i fjerde kvartal er til levering i 2025/26.

Samtidig har Vestas stadig en del dårlig ordrer i ordrebogen, der kan holde indtjeningen tilbage i 2024.

Det vurderer Janne Vincent Kjær, der er analytiker i Jyske Bank, i en analyse.

Vestas ventes ved sit årsregnskab 7. februar at fremlægge en prognose om en omsætning på 16-17,5 mia. euro og en driftsmargin, EBIT, på 4-6 pct. i 2024.

Overordnet spås Vestas et svagere nyt regnskabsår af Jyske Bank, end det er afspejlet i markedskonsensus.

- Vi forventer en stigning i antallet af overleverede MW på 4 pct. i 2024, hvilket er lavere end konsensus, der ligger med en forventning om en volumenfremgang på 11 pct., fremgår det af analysen.

- Vi ser derfor downside til konsensus for 2024, hvor vores EBIT-estimater ligger små 8 pct. lavere end forventningerne i markedet, lyder det videre.

Vestas' indtjeningsevne ventes dog gradvist at forbedres frem mod 2025, i takt med at kvaliteten af ordrebogen bliver bedre, og at de mere indbringende ordrer bliver eksekveret. Samtidig ventes den amerikanske hjælpepakke Inflation Reduction Act at sætte skub i udbygningen af vindenergi i USA fra 2025 og frem.

Jyske Bank hæver forventningerne til vindmølleproducentens indtjening i 2025, men "ser ikke anledning til de store justeringer af estimaterne for 2024, hvor vi fortsat ser downside til konsensus", skriver Janne Vincent Kjær.

Endvidere går Vestas et særligt svagt første kvartal i møde med et lavere aktivitetsniveau end normalt, vurderes det.

Kursmålet skrues op til 200 kr. fra 185 kr., mens anbefalingen "hold" gentages.

Regnskabet for fjerde kvartal offentliggøres 7. februar.

Vestas-aktien faldt mandag 0,9 pct. til 198,22 kr.

.\\˙ MarketWire