Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsks topchef ser transit gennem Det Røde Hav være udfordret i måneder

17/1 14:00

Vincent Clerc, der er topchef i containerrederiet A.P. Møller-Mærsk, ser udfordringerne i Det Røde Hav skal forstyrrelser for skibstrafikken i flere måneder frem.

Det siger han i en paneldebat hos World Economic Forum i Davos ifølge Bloomberg News.

Utallige skibe, heriblandt fra Mærsk selv, har været udsat for angreb, mens de har sejlet i Det Røde Hav. Det har fået rederierne til at undgå området, herunder Suezkanalen, og i stedet sejle uden om Afrika på de vigtige ruter mellem Asien og Europa.

- For os betyder det her længere transittider og formentlig forstyrrelser i forsyningskæderne i hvert fald i nogle måneder, siger han.

- Det kan også blive i længere tid, fordi det er så uforudsigeligt, hvordan tingene udvikler sig, lyder det videre.

Situationen har allerede ført til højere fragtpriser i spotmarkedet, og på sigt kan man komme til at mangle udstyr og kapacitet.

Ifølge Tobias Meyer, der er topchef i logistikselskabet DHL, kan udfordringen sætte ind om to uger, og vil særligt ramme Asien - der samtidig står overfor fejringen af det kinesiske nytår.

- Tilbagestrømningen sker i øjeblikket ikke i det tempo, folk havde planlagt, så det er værd at holde øje med, siger han i Davos ifølge Bloomberg.

.\\˙ MarketWire