Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm. Brands resultat og prognose flugter nogenlunde med konsensus, vurderer Jyske Bank

22/1 10:06

Alm. Brand Groups overordnede resultater for 2023 og prognose for 2024 er formentlig i store træk på linje med markedets forventninger, vurderer Jyske Bank efter at have set nærmere på tallene.

- For 2023 leverede Alm. Brand et forsikringsresultat på 1,41 mia. kr., hvilket vi tror vil flugte nogenlunde med, hvad markedet havde indregnet for 2023, skriver Anders Haulund Vollesen, analytiker i Jyske Bank.

Han peger på, at der ikke er indsamlet friske estimater fra analytikerkorpset siden regnskabet for tredje kvartal.

Inden tredje kvartal ventede analytikerkorpset et forsikringsresultat i 2024 på 1622 mio. kr., mens Alm. Brand guider et resultat på 1400-1600 mio. kr. eksklusive afløb.

- Men også her vil vi forvente, at estimaterne sidenhen er kommet ned på grund af lavere renteniveau, skriver Anders Haulund Vollesen.

I 2024 venter Alm. Brand et koncernresultat eksklusive særlige omkostninger og skat på 1,53-1,73 mia. kr.

Herfra skal trækkes særlige omkostninger til integration af Codan og realisering af synergier på 200-250 mio. kr. i år. Desuden vil der blive foretaget nedskrivninger på immaterielle aktiver på cirka 360 mio. kr. i 2024, oplyser Alm. Brand.

Og heller ikke dette kommer som nogen overraskelse og er tidligere kommunikeret, konstaterer Jyske Bank, der gentager anbefalingen "køb" af Alm. Brand med et kursmål på 16 kr.

- Da vi ikke har opdaterede konsensusestimater bliver sammenligningen til guidance mere mudret, men vi ser grundlæggende Alm. Brands guidance som bekræftende for investeringscasen, og vi vil forvente, at konsensusestimatet for 2024 vil ligge indenfor - men i den høje ende - af Alm. Brands guidanceinterval, lyder vurderingen.

Forsikringsaktien stiger mandag formiddag 2,3 pct. til 12,09 kr. i et i øvrigt positivt marked.

.\\˙ MarketWire