Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Tokyos himmelflugt fortsætter mens de kinesiske markeder fejrer nytår

13/2 06:32

De asiatiske aktiemarkeder stiger tirsdag med Tokyo som spydspids forud for den vigtige amerikanske inflationsrapport, der offentliggøres senere på dagen.

Rapporten vil få indflydelse på de kommende pengepolitiske beslutninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og give indikationer om tidspunktet for den første rentenedsættelse i USA.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,2 pct.

I Tokyo fortsætter himmelflugten, der har sendt den toneangivende Nikkei-indeks op med over 12 pct. siden nytårsskiftet.

Tirsdag lægges der endnu 2,7 pct. til indeksværdien, der i forvejen er på det højeste niveau i 34 år. I sidste uge brød indekset 37.000 for første gang siden 1990, og nu er det godt på vej mod 38.000 i takt med, at den japanske yen svækkes og dermed giver bedre muligheder for øget indtjening hos de store japanske eksportvirksomheder.

Samtidig er investorerne i gang med at indhente de amerikanske stigninger, der har sendt de store Wall Street-indeks til rekord, mens den japanske investorer holdt forlænget weekend.

- De japanske aktier starter med stigninger, da det amerikanske Dow-indeks fornyede sin rekord natten over, mens S&P fredag også satte rekord og steg til over 5000 for første gang, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo til AFP.

Nikkei 225-stigningen på 2,7 pct. får følgeskab af Topix-indekset, der stiger 1,9 pct.

De finansielle markeder i Kina er lukket for det kinesiske nytår. Handlen genoptages 19. februar, mens Hongkong-markederne åbner i morgen, onsdag.

Også markedet i Taipei er lukket og sammen efterlader det handelen i Asien lettere afdæmpet.

Til gengæld er Singapore og Seoul tilbage efter nytårshelligdag mandag.

Strait Times-indekset ligger med et minus på 0,6 pct., mens Kospi-indekset stiger 1,0 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med et beskedent tab på 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer kursfald på 0,1-0,2 pct. i de tre store aktieindeks, når handlen starter i New York senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+2,7
Topix+1,9
Hongkongs Hang SengLukket
China Shanghai CompositeLukket
China CSI 300
Lukket
Taiwan TaiexLukket
Sydkoreas Kospi+1,0
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI-0,6
Sydney ASX 200-0,1

.\\˙ MarketWire