Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

ATP håber på strammere projektstyring i Ørsted

5/3 11:51

Den danske pensionskæmpe ATP håber på strammere projektstyring i Ørsted.

Sådan lyder det fra ATP's aktiechef Claus Wiinblad på talerstolen ved Ørsteds generalforsamling tirsdag.

- Det er vigtigt, at der de kommende år sker en strammere styring af projekter end det, der ledte op til situationen i 2023, siger Claus Wiinblad og referer til de gigantiske nedskrivninger, som Ørsted måtte tage på sin amerikanske vindprojekter.

Det ledte i sidste ende til et af danmarkshistoriens største underskud, da Ørsted aflagde rapport for 2023.

Med rapporten varslede topchef Mads Nipper også en ny og mindre ambitiøs plan, der blandt andet omfatter et skarpere fokus og en stor spareplan.

Her hilser pensionskassen også Ørsteds neddroslede ambitionsniveau og nye plan velkommen.

Ørsted vil i de kommende år reducere sine anlægsinvesteringer med cirka 35 mia. kr. i perioden 2024-2026. Også projektudviklingsomkostningerne vil der blive skåret i. Derudover har energikoncernen besluttet ikke at betale udbytte i perioden 2023-2025.

- Efter omstændighederne har Ørsted fundet en god balance. Ingen dividende, ingen kapitaludvidelse og tilpassede ambitioner virker som en god balance, siger Claus Wiinblad.

Han bemærker videre, at det er essentielt for Ørsted at kommer i mål med de planlagte delvise frasalg af det britiske projekt Hornsea 3, der står til at blive en del af verdens største havvindpark.

Ørsted traf i december den endelige investeringsbeslutning om Hornsea 3.


.\\˙ MarketWire