Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Novo Nordisk, Blue Water og PWC

26/3 06:32

BØRSEN

NOVO NORDISK KØBER TYSK BIOTEKFIRMA FOR OP MOD 7,6 MIA. KR.

Novo Nordisk køber det tyske biotekselskab Cardior Pharmaceuticals for op mod 1,025 mia. euro eller ca. 7,6 mia. kr. Novo kalder opkøbet for et "vigtigt skridt fremad" i forhold til at skabe fodfæste inden for behandling af hjerte-kar-sygdomme. (Forside, side 2)

BLUE WATER UDVIDER I KINA TRODS URO

Geopolitisk uro får flere virksomheder til at droppe Kina, men ikke Blue Water Shipping, der åbner fire nye kontorer. (Side 8)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO NORDISK-AKTIONÆRER FORGYLDES I DAG MED 1,6 MIA. KRONER I UDBYTTE

Foråret er sæson for at få udbetalt udbytter fra aktier samt at få penge tilbage i skat. Det er to ting, der er med til at løfte danskernes privatforbrug, fremhæver privatøkonom i Danske Bank, der har regnet på, hvor meget danskerne får i udbytte fra deres Novo-aktie, som ryger ind på kontoen tirsdag. (Forside, side 3)

NOVO BRUGER 7,6 MIA. KR. PÅ OPKØB AF TYSK FABRIK

Novo Nordisk køber det tyske selskab Cardior Pharmaceuticals for op mod 1,025 mia. euro. Beløbet omfatter en upfront-betaling og yderligere betalinger, hvis visse udviklingsmæssige og kommercielle milepæle bliver nået. (Side 3)

KINA BLOKERER FOR USA-CHIP I SKÆRPET TEKNOLOGIKRIG

Kina skruer op for kravene om at få skiftet amerikansk højteknologi ud med stabile og pålidelige kinesiske alternativer. Men opgaven bliver slet ikke så nem, vurderer analytiker. (Side 9)

EU SLÅR TIL MOD TRE GIGANTER FOR MULIGT MAGTMISBRUG

Blot 18 dage efter at EU indførte nye og skrappe regler for at stække teknologigiganterne, slår EU-Kommissionen nu til og åbner de første fem sager mod Apple, Google og Facebook. (Side 11)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KAPITALFONDE HAMSTRER KAPITAL, MENS DE VENTER PÅ BEDRE TIDER

De enorme kapitalfonde er nærmest proppede med nye penge, de skal ud at investere, mens de slet ikke har fået solgt ud af de virksomheder, de har investeret i. Det vil presse prisen på virksomheder ned, forudser analytikere. Et prisfald på 20 pct. er nødvendigt, før der atter kommer gang i handlen. (Forside, side 4-5)

FISKERS FORHANDLING MED EN STOR BILFORHANDLER ER GÅET I VASKEN

Fisker Inc. går glip af en stor investering, efter forhandlingerne om samme er ophørt. Samtidig styrtdykker selskabets aktie med 30 pct. (Side 2)

NOVOS DRØM OM DET GRÅ GULD TRÆKKER UD

Flere vinde blæser i Novo Nordisks retning, men der er endnu lange udsigter til, at det offentlige i USA vil give tilskud til Novo Nordisks slankemiddel Wegovy, og salgspotentialet er usikkert, siger analytiker. (Side 4)

LEGOLANDEJER KÆMPER SIG GENNEM VOLDSOMT ÅR MED KÆMPE VÆKSTPLANER

Forlystelseskoncernen Merlin Entertainments er klar til massive investeringer. Men rengøringen efter pandemien giver stadig Legofamilien og de øvrige aktionærer et gedigent milliardminus. (Side 6-7)

BANKERNE INTENSIVERER KAMPEN OM DE GODE LÅNEKUNDER

Overraskende for mange er renten på lån i en bank faldet i år i forhold til sidste år, men det gælder langtfra alle kundegrupper, viser ny undersøgelse. (Side 8)

HÅBET OM DYBT RENTEDYK RASLER NED

Finansmarkederne og USA’s centralbank, Federal Reserve, er efterhånden enige om, at der er udsigt til tre rentenedsættelser i 2024. Men det er ikke udelukket, at investorerne kan blive skuffede, og den ledende rente slet ikke skal ned i år, mener analytikere. (Side 14)

KINA STÅR VED EN KORSVEJ IFØLGE IMF

IMF's administrerende direktør, Kristalina Georgieva, havde råd og vejledning med ved et besøg i Beijing. Det er usikkert, i hvor stor en grad landet vil følge de velmenende ord. (Side 16)

.\\˙ MarketWire