Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Mærsk-rivals danske topchef ser positivt på fremtiden

11/4 11:55

Søren Toft, der står i spidsen for verdens største containerrederi, MSC, ser optimistisk på fremtiden, hvor der er udsigt til vækst.

Det gør han klart i et Linkedin-opslag, hvor han ser tilbage på det netop overståede første kvartal.

- For det overordnede globale marked forventer vi en vækst i bruttonationalproduktet, BNP, på 2-3 pct. - moderat, men faktisk meget fint, skriver den danske topchef i opslaget.

- Vi fortsætter med at vokse og at udbyde nye services til vores kunder både på søen, på land og i luften, lyder det videre.

Når han ser tilbage på de første tre måneder af året, hæfter han sig primært ved krisen i Det Røde Hav, hvor de store containerrederier efter flere angreb har valgt at omdirigere deres skibe. Dermed sejler de nu i stedet den længere vej syd om Afrika.

- Den store historie i det her kvartal er lukningen af Det Røde Hav. Vi tog en hurtig beslutning mod afslutningen på året sidste år om at omdirigere vores skibe uden om Kap Det Gode Håb (Afrikas sydspids, red.), skriver Søren Toft.

FLERE SKIBE PÅ VEJ

Lukningen af den populære søvej har været med til at afbøde lidt af den stigning i udbuddet af skibe, der er begyndt at finde vej til markedet, efter at flere store rederier lagde bestillinger på nye skibe omkring coronapandemien.

En af de store bestillere var netop MSC, der også efter de mange bestillinger har overtaget tronen som verdens største containerrederi fra A.P. Møller-Mærsk.

Søren Toft hæfter sig da også ved, at der er flere skibe på vej. Her er der tale om 100 såkaldte dual-fuel skibe, der både kan sejle på mere traditionelt skibsbrændstof og mere bæredygtigt brændstof. Det er ifølge topchefen den største ordrebog af den type skibe.

- Vi er gået ned af LNG-ruten (valg af flydende naturgas som brændstof, red.), fordi vi ved, at brændstoffet er tilgængeligt og er en vej til bio- og grøn-LNG, men jeg er sikker på, at vi også vil forfølge andre brændstofveje, når det er relevant. Lige nu er det største problem tilgængeligheden af brændstof, skriver han videre.

Søren Toft har tidligere været blandt de øverst placerede chefer hos Mærsk, men overtog i 2020 posten som topchef for rivalen MSC, der er et familieejet schweizisk-italiensk rederi - og ikke kendt for at dele meget ud af detaljer om forretningen.

- Alt i alt ser vi positivt på fremtiden, lyder det konkluderende i opslaget fra topchefen.

.\\˙ MarketWire