Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tivolis direktør holder prisen for royalt fyrværkeri hemmelig

23/4 14:25

Da det nye år blev skudt ind nytårsaften, var det med udsigten til en ny førstemand i kongehuset. Og Tivoli stod hurtigt klar med annonceringen af, at tronskiftet skulle fejres med maner - og med et kæmpe fyrværkeri - det største i Tivolis historie.

Men prisen - det er en anden snak:

- Vi vil ikke oplyse, hvad det kostede. Men værdien af det for alle, tænker vi, stod så absolut mål med omkostningerne, siger Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch og fortsætter:

- Det var en fejring af tronskiftet, det var en tak til dronning Margrethe og en velkomst til det nye kongepar, og det var simpelthen en fejring sammen med alle danskerne. Så det var sådan, vi så det, og det gjorde vi ikke op i penge.

Magrethe abdicerede og Frederik blev konge den 14. januar. Så der skulle arbejdes hurtigt for at få fyrværkeriet på plads.

- Fejringen kom til i samarbejder med nogle af de bedste fyrværkerimestre, der havde fyrværkeri på lageret. Vi kunne ikke have stået med et 14-dages varsel, og så have skabt det fyrværkeri. Det kunne vi ikke. Så professionelt var det, og så meget krudt skulle der bruges på det, siger Susanne Mørch Koch.

Der var tale om det største fyrværkeri i hele Tivolis 180-årige historie. Der blev i 12 minutter fyret blandt andet 1251 stjerner, 2651 såkaldte bombetter og 1251 store romerlys af.

.\\˙ MarketWire