Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Spotify er flyvende efter opløftende indtjeningsudvikling i første kvartal

23/4 15:39

Spotify spurter frem med 14,8 pct. i det første handler på børsen i New York, efter at den svenske musiktjeneste har leveret et større end ventet overskud i første kvartal.

Salget er i første kvartal landet på 3,64 mia. euro, hvilket er lidt over analytikerkonsensus på 3,61 mia. euro, mens bruttomarginalen på 27,6 pct. er betydeligt over analytikerprognosen på 26,5 pct.

Driftsindtjeningen er vendt til et plus på 168 mio. euro fra et underskud på 156 mio. euro. Her ventede analytikerne 156,3 mio. euro.

Prognosen for det igangværende andet kvartal er også positiv læsning for investorerne, hvor de især vil lægge mærke til salgsprognosen på 3,8 mia. euro mod ventet 3,76 mia. euro samt bruttomarginprognosen på 28,1 pct. mod ventet 26,7 pct.

Til gengæld halter antallet af brugere og abonnenter dog lidt både i første kvartal og i prognosen for andet kvartal.

Finanshuset Citigroups analytiker Jason Bazinet lægger vægt på, at en bedre indtjening per bruger hjalp indtjening til at overstige konsensusestimatet til trods for en svagere end ventet udvikling i antallet af brugere.

Analytikeren henviser til, at indtjeningsoverraskelsen var drevet af øget kontrol over udgifterne, der gjorde det muligt at overgå konsensus målt på både bruttomarginer og driftsindtjening.


.\\˙ MarketWire