Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: General Motors til vejrs i grønt marked - Tesla siver inden regnskab

23/4 15:42

Regnskaberne er rullet ind i en lind strøm tirsdag i USA, hvor stemningen er god, efter at at blandt andet den amerikanske bilkæmpe General Motors og musiktjenesten Spotify har klaret sig bedre end ventet. Senere tirsdag kommer nyt fra Tesla.

Det amerikanske S&P 500-indeks, som mandag fik brudt en negativ stime på seks fald på stribe, stiger 0,5 pct. fra åbningen oven i et plus på 0,9 pct. mandag.

Dow Jones-indekset 0,3 pct., mens Nasdaq går mest frem med 0,6 pct.

Tesla, der gør status efter børslukketid, falder ekstra 0,2 pct. fra åbningen.

I forvejen har elbilproducenten fået en gigantisk børslussing på 43 pct. i løbet af i år til det laveste niveau i 15 måneder.

Nedturen har gjort Tesla til det sorte får blandt "Magnificent Seven", der har fået kælenavnet efter en lang periode, hvor giganterne har tiltrukket investorer i hobetal og nærmest har kunnet gå på vandet.

Gruppen består ud over Tesla også af Amazon, Apple, Alphabet, Meta, Microsoft og Nvidia.

Og denne uge bliver ekstra travl med regnskabsnyt fra Meta onsdag og også Microsoft og Alphabet torsdag.

GOD STEMNING

Tidligt tirsdag amerikansk tid er stemningen ganske fin, inden kvartetten slår sig løs.

Fra bilbranchen er der kommet en opjustering fra General Motors, der stiger 3,8 pct. efter at have slået forventningerne til flere regnskabsposter.

Samlet blev den justerede driftsindtjening, EBIT, på 3,87 mia. dollar mod ventet 3,13 mia. dollar.

For helåret opjusteres forventningerne til den justerede driftsindtjening, EBIT, til 12,5-14,5 mia. dollar fra tidligere ventet 12-14 mia. dollar. Her lød analytikerkonsensus på 12,69 mia. dollar.

Der er også godt nyt fra Spotify, der stiger næsten 14 pct. fra åbningen. Musiktjenesten melder i første kvartal om en stigning i antallet af betalende abonnenter på 14 pct. til 239 mio.

Den amerikanske storbank Citi fremhæver dog et andet nøgletal fra regnskabet - den gennemsnitlige omsætning per bruger - som var højere end ventet.

Bundlinjen for virksomheden, der rapporterer i euro, viste desuden et overskud på 0,97 euro mod ventet 0,62 euro.

UPS stiger 2 pct. i formarkedet, efter pakkekæmpen har overrasket positivt med indtjeningen i første kvartal.

Det justerede resultat per aktie faldt dog til 1,43 dollar fra 2,20 dollar i samme kvartal sidste år, men analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et endnu større fald til 1,30 dollar.

Blandt vinderne tirsdag er også det amerikanske medicoselskab Danaher, der herhjemme er kendt for at købe Radiometer af børsen for 20 år siden.

Danaher stiger fra åbningenmed næsten 7 pct. efter et overskud per aktie i første kvartal på 1,92 dollar - 21 cent mere end ventet ifølge Bloomberg News.

TESLA PÅ VEJ

Når Tesla kommer med regnskab venter analytikere en omsætning på cirka 22,3 mia. dollar og et overskud på 0,53 dollar per aktie, rapporterer Bloomberg News.

Men voksende konkurrence fra blandt andet kinesiske elbilproducenter har fået analytikere til at dæmpe forventningerne mærkbart de seneste 12 måneder. Faktisk er indtjeningsforventningerne i løbet af perioden blevet halveret, mens analytikere ifølge Bloomberg har skåret 22 pct. af toplinjeforventningerne.

Den seneste bekymring i markedet er ifølge nyhedsbureauet, at Tesla vil droppe planer om at lancere en ny billigere model, og i stedet fokusere på at udvikle en fuldt selvkørende bil - et projekt, som kan møde store udfordringer.


.\\˙ MarketWire