Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsteds kursmål løftes hos Carnegie

23/4 16:35

Carnegie hæver kursmålet for aktien i energiselskabet Ørsted til 431 kr. fra 402 kr., da finanshuset nu ser en mere tiltalende investeringscase som følge af en reduceret risikoprofil.

Anbefalingen er uændret "hold", skriver analytiker Dan Togo Jensen fra Carnegie i et analysenotat.

Analytikeren fremhæver, at den forpligtede projektpipelinen har fået bedre vilkår, samt at Ørsted har har reduceret risikoen ved at nedskrive de amerikanske projekter.

- Vi mener, at den yderligere risiko for den forpligtede pipeline er håndterbar, og vi tillader en gennemsnitlig værdiskabelse på 100 basispoint fra investeringen på omkring 180 mia. kr., skriver Carnegie.

Carnegie har samtidig løftet sit estimat for EBITDA-indtjeningen i år med næsten 20 pct. til 29,7 mia. kr. og for næste år med 25 pct. til 35 mia. kr., da estimatet for frasalg af andele i energiselskabets projekter - også kaldet farm downs hæves til henholdsvis 5 og 6 mia. kr.

Estimaterne for EBITDA-indtjeningen eksklusive disse frasalg er stort set uændrede.

Ørsted aflægger regnskab for første kvartal på torsdag den 2. maj. Her venter Carnegie en fremgang i EBITDA-indtjeningen før frasalg på 0,6 mia. kr. til 7,6 mia. kr. drevet af højere installeret kapacitet.

Ørsted-aktien ligger ved 16.30-tiden 2,9 pct. højere i 390,60 kr.

.\\˙ MarketWire