Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Som ventet uændret åbning i årets højeste niveau

25/4 08:50

Den danske ledende statsrente åbner stort set uændret torsdag morgen.

I USA steg renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation med 4 basispoint til 4,64 pct. I løbet af handelsdagen steg den lange rente fra en bund i 4,60 pct. og nåede sit højeste i 4,67 pct.

Torsdag morgen ved 9-tiden er renten på den tiårige T-bond 4,65 pct. på markedet i Tokyo. Det er 1 basispoint under rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation ligger torsdag ved åbningen i underkanten af 2,63 pct., som også var slutniveauet onsdag, da renten steg 9 basispoint, hvor risikovilligheden manglede, og investorerne tog penge ud af obligationsmarkedet for at sende dem over i aktierne. Det gav faldende kurser og dermed stigende renter.

Onsdag var det en stigende tysk erhvervstillid og en fortsat solid ordreindgang på varige forbrugsgoder i USA, der var med til at presse renterne op.

Nordea konstaterer i sin morgenberetning, at den tiårige swaprente nu er over 3,0 pct., hvilket er det højeste niveau siden slutningen af sidste år.

I bankens hovedscenarie ventes det ikke, at stigningerne i de danske renter kommer til at fortsætte, og banken venter fortsat, at Den Europæiske Centralbank, ECB, og Nationalbanken kommer til at nedsætte renten første gang i juni.

TORSDAGENS NØGLETAL

Torsdag startede med tal for den tyske forbrugertillid for maj.

Den landede bedre end ventet og i højeste værdi i to år. Indekset steg til minus 24,2 i maj fra minus 27,3 i april. Det er den højeste værdi siden april 2022 ifølge data fra Bloomberg. Økonomerne havde til sammenligning ventet et indeks på minus 26,0.

Torsdag eftermiddag kommer der fra USA tal for BNP i første kvartal. BNP ventes at være steget med 2,5 pct. i første kvartal efter en vækst i fjerde kvartal på 3,4 pct.

Der er også foreløbige tal for engroslagrene for marts i USA, det ugentlige arbejdsløshedstal - nytilmeldte ledige - for sidste uge og tal for igangværende bolighandler for marts.

FREDAG LANDER TUNGT NØGLETAL

Ugens vigtigste nøgletal lander dog først fredag, hvor den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, PCE Core, offentliggøres.

Det ventes at vise en uændret stigning i kerneforbrugerpriserne på månedsbasis på 0,3 pct. i marts, mens priserne på årsbasis ses aftage fra en stigning på 2,8 pct. til 2,7 pct.

Sker det, kravler inflationen således fortsat langsomt ned mod centralbankens eget mål på omkring 2,0 pct.

.\\˙ MarketWire