Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Regnskabsnyt styrer markederne i minus

25/4 13:22

Regnskaber og andre selskabsspecifikke nyheder har taget styringen af de europæiske aktiemarkeder, og torsdag middag giver det en let drejning i negativ retning efter rapporter fra store selskaber som Deutsche Bank og Nestlé samt opkøbsnyt fra BHP og Anglo American.

Torsdag middag falder det europæiske aktiemarked målt på det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,6 pct.

Et bud på 31,1 mia. britiske pund fra australske BHP Group på Anglo American bringer torsdag middag det britiske mineselskab i toppen af Stoxx 600-indekset med et plus på 13,4 pct. Dermed bidrager mineaktien til at løfte FTSE 100-indekset i London med 0,6 pct., mens de toneangivende indeks i Frankfurt og Paris taber 0,7-0,9 pct.

Skulle en overtagelse blive en realitet, ville det være en af de største virksomhedshandler indtil nu i 2024.

BHP har en markedsværdi på 149 mia. dollar svarende til 1037 mia. kr. Anglo Americans aktie er faldet med 12 pct. det seneste års tid.

HOLLANDSK NEDTUR

I indeksets modsatte ende falder det hollandske betalingsselskab Adyen 11,6 pct. efter fremlæggelse af skuffende udviklingen i nettoomsætningen ifølge selskabet kvartalsregnskab.

Blandt andre selskaber i regnskabsfokus er schweiziske Nestlé, der dykker 3,0 pct. torsdag middag. Fødevaregiganten, der blandt andet står bag Kitkat og Nesquik, har skuffet med salgsudviklingen i årets tre første måneder med en organisk omsætningsvækst blev på 1,4 pct. i første kvartal, mens analytikernes prognose indsamlet af Bloomberg News var en stigning på 2,9 pct.

Den hollandske kollega Unilever leverede derimod i første kvartal en langt bedre vækst, end markedet havde ventet. Særligt inden for skønheds- og velplejeprodukter bidrog væksten til fremgangen.

Det sender Unilever i vejret med 4,2 pct. til 46,85 euro på børsen i Amsterdam.

FREMGANG FOR BANKER

Fra finanssektoren er der nyt fra den franske storbank BNP Paribas, som kom bedre ud af første kvartal end ventet målt på både indtægter og indtjening og stiger 1,1 pct. På bundlinjen noteres et overskud på 3,10 mia. euro i regnskabet for årets første tre måneder, hvilket er 2,2 pct. lavere end i samme periode sidste år. Men analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en tilbagegang til 2,48 mia. euro.

Deutsche Bank har også lagt kvartalstal frem. Og de melder om et overskud før skat, som steg 10 pct. til 2036 mio. euro mod ventet 2068 mio. euro. Samtidig varsler banken, at den vil øge udbyttet og aktietilbagekøbet med 50 pct. i 2024. Men bankaktien falder 0,2 pct.

Regnskabsaktuel torsdag er også den franske medicinalkoncern Sanofi, som har klaret sig lidt bedre end ventet på både salg og indtjening. Overskuddet per aktie er på 1,78 euro mod estimeret 1,77 euro af analytikerkorpset, og aktien stiger 3,8 pct. i Paris.

.\\˙ MarketWire