Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonom ser amerikansk vækst bremse op - måske nok til rentenedsættelse i efteråret

25/4 15:01

Væksten i den amerikanske økonomi aftog gevaldigt i begyndelsen af året, og det kan muligvis bane vejen for en rentenedsættelse i efteråret.

Det vurderer cheføkonom Søren Kristensen fra Sydbank, efter at en opgørelse torsdag eftermiddag viste en vækst i USA i første kvartal på 1,6 pct. på årsniveau.

Det er en vækst omkring 0,4 pct. sammenlignet med fjerde kvartal 2023 som bød på en vækst på omkring 0,8 pct., påpeger cheføkonomien.

- Faktisk er der tale om det sløjeste kvartal i USA siden 2022, og kun to kvartaler siden pandemien har været med en svagere økonomisk vækst end her i begyndelsen af 2024.

- Den vækst vi dog trods alt så i amerikansk økonomi var særligt drevet af de amerikanske forbrugere, som nu igen nyder godt af en lille fremgang i reallønnen, fremhæver Søren Kristensen.

Men langsomt går det nu ikke i amerikansk økonomi, pointerer han.

Det er dog hans vurdering, at amerikansk økonomi, i hvert fald for en kort bemærkning, har sat tempoet ned under økonomiens strukturelle vækstniveau .

- Det vil i den amerikansk forbundsbank (Fed) ganske sikkert blive modtaget som en bekræftelse af, at de høje renter bider amerikansk økonomi lidt i haserne. Derfor kan det også bane vejen for en rentenedsættelse eller to senere på året i USA, skriver Søren Kristensen.

.\\˙ MarketWire