Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Wunsch opfordrer til varsomhed med rentekommunikationen

29/4 11:13

Den Europæiske Centralbank bør være forsigtige med signalerne, som en anden rentenedsættelse på stribe i juli kan sende til investorerne.

Det siger chefen for den belgiske centralbank, Pierre Wunsch, i et interview med Econostream.

I forvejen har ECB klart kommunikeret, at der på mødet 6. juni vil blive besluttet den første rentenedsættelse efter de seneste år med pengepolitiske stramninger.

Men der debatteres nu flittigt, hvad der skal ske efter den ventede rentenedsættelse i juni, og en nedsættelse i juli er for Pierre Wunsch ikke en "done deal".

- En nedsættelse igen i juli vil blive opfattet af markedet som om, at vi kommer til at sænke renten på hvert møde. Og det vil føre til en genberegning (af renteforventningerne, red), som måske vil gå for vidt, siger Pierre Wunsch.

Ifølge rentefutures ser markedet en 92 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse på 25 basispoint på mødet i juni.

Den ledende rente i eurozonen er i øjeblikket på 4,0 pct.

- Mit hovedscenarie er mindst to rentenedsættelser i 2024. Men hvis sænker to gange eller måske tre, så må vi ikke kommunikere, at vi sænker på hvert møde, advarer Pierre Wunsch.

.\\˙ MarketWire