Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytiker overrasket over "krævende" estimater for Vestas' indtjening og ordrer

29/4 14:49

Et analytikerestimat indsamlet forud for vindmølleproducenten Vestas' regnskab for første kvartal torsdag viser forventninger om en driftsindtjening på 25 mio. euro i året første tre måneder.

Det estimat overrasker analytiker Claus Almer fra Nordea, som selv regner med et negativt driftsresultat på EBIT-niveau på 3 mio. euro i kvartalet.

Han bemærker i et analysenotat mandag, at der sæsonmæssigt er tale om en "blødt" kvartal med færre installationer end senere på året.

Samtidig er der fortsat ordrer med gamle - og lavere - møllepriser, der skal eksekveres, og det betyder samlet set mindre omsætning i kvartalet til at absorbere omkostningerne.

Analytikeren ser også en risiko for, at garantihensættelser i procent af omsætningen vil forblive høje, hvis Vestas igen foretager hensættelser på de allerede identificerede problemer.

Analytikerkorpsets estimat for ordreindgangen på 2,2 gigawatt får også et par ord med på vejen. Det tal indebærer 0,7 gigawatt i uannoncerede ordrer, hvilket Claus Almer finder "krævende" taget den lidt bløde annoncerede ordreindgang i kvartalet på 1,5 gigawatt i betragtning.

Han regner selv med mere beskedne 500 megawatt i uannonceret ordreindgang i kvartalet, hvor det tal i samme kvartal sidste år lød på 0,2 gigawatt.

- Vi noterer, at en stærk ordreindgang af Nordex (en tyske rival, red) giver en vis optimisme for den europæiske ordreudvikling, som typisk er uannonceret, skriver analytikeren.

Efter et meget stærkt fjerde kvartal på ordresiden vil han ikke lægge for meget vægt på en eventuel ordreskuffelse i det sæsonmæssigt svage første kvartal.

Nordea gentager en købsanbefaling for Vestas-aktien med et kursmål på 245 kr.

.\\˙ MarketWire