Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens obligationer: Renten fortsatte ned efter godt inflationsnyt fra Tyskland

29/4 17:00

En lavere end ventet inflation i Tyskland var mandag med til at sende de danske statsrenter videre ned.

For den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt renten med 4 basispoint til 2,56 pct.

Fredag faldt renten med 7 basispoint. Det skete, selv om inflationstal fra USA endte en anelse højere end ventet. Investorerne synes nemlig efterhånden at have accepteret, at det bliver begrænset med rentenedsættelserne i USA i år.

Efter endnu en uge med amerikanske inflationstal i fokus vendes blikket i denne uge mod eurozonen, hvor de første rapporter skyllede ind mandag.

Inflationstal for april fra Spanien viste mandag morgen en stigning i kerneinflationen, der fraregner prisudviklingen på energi og fødevarer, til 2,9 pct. fra 3,3 pct. Her var ventet 3,2 pct. af økonomerne.

Mandag eftermiddag viste den foreløbige opgørelse for forbrugerpriserne for Tyskland en fastholdelse i april på en stigning på 2,2 pct. på årsbasis. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning i inflationen til 2,3 pct.

Ifølge cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv understøtter den fortsat aftagende inflation i Tyskland forventningerne om, at ECB vil komme med den første rentenedsættelse til juni.

- Men nok så vigtigt, så har vi fået flere indikationer på at både pris- og lønpresset formentligt har toppet i en række europæiske lande. Hvis den tendens holder, så er vejen banet for en række rentenedsættelse fra ECB i år, skriver han i en kommentar.

Tirsdag fortsætter inflationen med at være i søgelyset med de samlede forbrugerpristal for eurozonen, mens onsdagen byder på amerikansk rentemelding og fredagen på jobrapporten fra USA.

.\\˙ MarketWire