Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Rentemøde trykker stemning på endnu en stor regnskabsdag

30/4 15:47

De amerikanske aktiehandlere har igen tirsdag en del store regnskaber at forholde sig til, men også et rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som ventes at munde ud i en uændret rente, men måske også fortsat høgeagtige meldinger om renteudsigterne, som ikke huer markedet.

Tilsammen giver det en let negativ undertone fra starten på handlen i New York på månedens sidste handelsdag, hvor de tre toneangivende aktieindeks handles med negative fortegn. Det brede S&P 500-indeks falder 0,3 pct., Dow Jones taber 0,4 pct., og Nasdaq går 0,3 pct. tilbage.

Mandag steg de tre indeks omkring 0,4 pct.

ELI LILLY IMPONERER

Blandt dagens store regnskabsaktuelle selskaber er medicinalgiganten og Novo Nordisk-konkurrenten Eli Lilly, som før åbningen har opjusteret salgsforventningerne med henvisning til et par diabetesmidler og vægttabsmidlet Mounjaro. Salget af Lillys GLP-1-midler mod diabetes 2 skuffer dog i første kvartal, mens vægttabsmidlet Zepbound er kommet forrygende ind i 2024. Aktien ligger 6,9 pct. højere i den indledende handel.

Også Coca-Cola har lagt kvartalstal frem, og de viser leverede en langt bedre organisk vækst i første kvartal, som får sodavandsproducenten til at hæve forventningerne til den justerede organiske vækst i 2024. I første kvartal realiserede Coca-Cola en justeret organisk omsætningsvækst på 11 pct., hvor analytikere adspurgt af Bloomberg News havde regnet med 6,13 pct. Men volumenvæksten skuffer, og aktien stiger blot beskedne 0,2 pct. i de første handle.

Industrikonglomeratet 3M er med på den positive bølge med en stigning på 3,8 pct. Selskabet rapporterer stigende overskud og estimerer på årsbasis et overskud på 6,80-7,30 dollar per aktie. Men 3M meddeler samtidigt, at udbyttet vil blive reduceret for første gang i i 60 år.

I modsat retning trækker regnskabet fra fastfood-mastodonten McDonald's, som er ramt afdæmpet amerikansk forbrug og negative dønninger fra konflikten i Mellemøsten. Aktien falder 2,3 pct. i de første handler.

Blandt dagens øvrige regnskabsaktuelle selskaber - men først efter børslukning tirsdag aften - er Starbucks, som indleder dagen med et fald på 0,9 pct., Amazon som stiger 0,3 pct. og AMD, som taber 0,5 pct.

INGEN UDSIGT TIL RENTENEDSÆTTELSE

Tirsdag har Federal Reserve indledt sit todages rentemøde, men markedet venter ikke, at det vil give anledning til en rentelettelse allerede nu.

- Selv om verdens største økonomi aftog mere end ventet i årets første tre måneder, viser data også fortsat stædig inflation, og det har reduceret håbet om tidlige og flere rentenedsættelser, siger Susannah Streeter, chef for pengemarkedet hos Hargreaves Lansdown, til nyhedsbureauet Reuters.

For hele året lyder markedets forventninger nu på en rentereduktion på 35 basispoint mod en ventet reduktion på 150 basispoint ved årets begyndelse.

.\\˙ MarketWire