Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-rival ser salgsvæksten accelerere i andet halvår

30/4 16:59

Novo Nordisks store rival Eli Lilly spår accelererende vækst i andet halvår, når produktionen af inkretinbaserede lægemidler, det vil sige blandt andet supersællerterne Mounjaro mod type 2-diabetes og Zepbound mod svær overvægt, kommer yderligere op i gear.

Det er meldingen på en telekonference for analytikere, efter at Lilly tirsdag har opjusteret salgsforventningerne med 2 mia. dollar i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

- Stærk vækst i første kvartal var drevet af vores seneste lanceringer, primært Mounjaro og Zepbound. Vi venter, at salgsvæksten vil accelerere gennem andet halvår, når leverancerne af inkretinbaserede lægemidler fortsætter op, siger Dave Ricks, administrerende direktør for Eli Lilly.

Og produktionsudvidelserne hos Lilly, der ligesom Novo har svært ved at følge med efterspørgslen, følger planen, fortæller finansdirektør Anat Ashkenazi.

- Produktionen af salgbare doser af inkretinmedicin vil i andet halvår af 2024 være mindst halvanden gang antallet af salgbare doser i andet halvår 2023. På kort til mellemlangt sigt, venter vi at salgsvæksten primært vil være en funktion af de kvantiteter, vi kan producere og levere, siger Anat Ashkenazi.

Hun peger desuden på, at der er meget, der skal lykkes, når produktionen opskaleres og der udvides. Blandt andet skal en masse godkendelser falde på plads.

- Nu hvor vi er fire måneder inde i året, har vi større indblik i det.

- Blot som eksempel. Godkendelsen af Kwikpen i Europa faldt, en smule før vi ventede det, og det giver os yderligere tillid til, at vi kan lancere Kwikpen til vores patienter i Europa, siger Anat Ashkenazi.

Flerdosispennen, Kwikpen, blev i sidste uge godkendt af EU-Kommissionen til brug med Tirzepatid - det aktive stof i Mounjaro og Zepbound - til behandling af både type 2-diabetes og mod svær overvægt.

.\\˙ MarketWire