Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: Novo og Zealand trukket frem af amerikansk konkurrent

30/4 17:07

Regnskabsnyt fra udenlandske branchefæller prægede i nogen grad det danske C25 indeks tirsdag, hvor Novo Nordisk og Zealand Pharma først på eftermiddagen strøg til tops inspireret af en opjustering fra amerikanske Eli Lilly.

Men fremgangen blev opvejet af negativ udvikling for især Mærsk-aktierne, som blev handlet uden værdien af aktiviteterne i slæbebådsfirmaet Svitzer, der fra tirsdag står på egne ben på børsen, men uden for C25.

Samlet faldt C25-indekset med beskedne 0,1 pct. til 1905,07. på en handelsdag, hvor indekset svingede frem og tilbage over nullinjen.

- Det er en stille dag, hvor mange markeder allerede i dag har haft halv handelsdag frem mod lukning i morgen, den 1. maj. Og herhjemme ser vi frem mod torsdag, hvor omtrent halvdelen af C25 kommer med regnskab, konstaterer chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

BRANCHEFÆLLE TRAK NOVO OG ZEALAND FREM

Zealand Pharma og Novo Nordisk lukkede dagen i toppen af C25 med stigninger på henholdsvis 2,5 pct. til 633 kr. og 2,0 pct. til 902,60 kr.

Opturen for de to aktier satte ind kort efter middag, da Eli Lilly fremlagde kvartalsregnskab og i den forbindelse opjusterede forventningerne til hele årets finansielle præstationer, påpeger Mads Zink.

Opjusteringen er drevet af en stærk udvikling i salget af diabetesmidlet Mounjaro og fedmemidlet Zepbound, og Eli Lilly melder desuden om bedre sigtbarhed i forhold til sine udvidelser af produktionskapaciteten resten af året.

Novo Nordisks aktuelle kursfremgang har baggrund i medicinalselskabets succes inden for behandling af netop fedme og diabetes, og Zealand Pharma forsker ligesom Gubra i fedmemidler.i samme felt.

Gubra noterede tirsdag en fremgang på 5,9 pct. til 304 kr.

MÆRSK I REEL FREMGANG

Mærsks B-aktie tabte 3,8 pct. eller 405 kr. til 10.109 kr., men udskillelsen af Svitzer taget i betragtning er der reelt tale om et plus foraktien, mener Mads Zink.

- Du skal jo trække markedsværdien af Svitzer fra, bemærker han.

Svitzer selv fik en fin børsdebut og sluttede sin første handelsdag i 234,85 kr. efter en børsstart på 220 kr. Mærsks aktionærer har modtaget hver to Svitzer-aktier for hver Mærsk-aktie de ejer, så samlet set er de pænt kompenseret for dagens tilbagegang for Mærsk-aktien.

GN I LILLE MINUS TRODS SCHWEIZISK STØTTE

Lidt nede i C25 sluttede GN med et tab på 0,1 pct.til 190,60 kr., efter at regnskab fra schweiziske Logitech tidligere på dagen holdt aktien oven vande.

Logitech noterede i sit fjerde kvartal 2023/24 fremgang i salget inden for både gaming, hvor GN's Steelseries er en klar konkurrent, og headsets, der er et andet område, som GN favner.

CARLSBERG SKUFFEDE

Carlsberg er kommet godt i gang med 2024, hvor omsætningen i første kvartal endte over det ventede i markedet - trukket af særligt de europæiske markeder.

Det fremgik af handelsopdateringen fra bryggeriet tirsdag morgen.

Derimod endte salget i Asien - trods fremgang i både mængder og salgskroner trukket af særligt premium-mærker - endte lidt under det ventede blandt analytikerne.

For hele 2024 fastholdes forventningerne om en vækst i driftsresultatet før renter og skat (EBIT) på 1-5 pct.

Carlsbergs B-aktie faldt 1,0 pct. til 943,20 kr.

SCHOUW JUSTEREDE FORVENTNINGERNE

Aarhusianske Schouw & Co. blandede også sig på regnskabsscenen med sænkede forventningerne til opsætningen i hele 2024' mens prognosen for driftsresultatet (EBITDA) omvendt blev løftet. Driftsresultatet (EBITDA) ses nu blive 2740-3040 mio. kr. mod tidligere ventet 2680-2980 mio. kr.

Aktien steg 6,2 pct. til 562 kr.

.\\˙ MarketWire