Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens obligationer: Rentestigning frem mod rentemøde i USA

30/4 17:23

En opadgående tendens prægede tirsdagens rentemarked, hvor handlerne så frem mod afslutningen af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften dansk tid.

For den danske tiårige toneangivende statsobligation sluttede handelsdagen med en rente på 2,60 pct. eller 4 basispoint højere end lukkeniveauet mandag eftermiddag. Den væsentligste del af stigningen satte ind, da det amerikanske marked åbnede tirsdag eftermiddag.

Mødet i bankens renteudvalg, FOMC, er indledt tirsdag, og der er ingen forventninger om, at det vil slutte med en rentelettelse allerede nu. Derimod hersker der en smule bekymring for, at der efter mødet vil komme flere af de noget høgeagtige udtalelser, som har præget de seneste meldinger fra Federal Reserves topfolk.

- Selv om verdens største økonomi aftog mere end ventet i årets første tre måneder, viser data også fortsat stædig inflation, og det har reduceret håbet om tidlige og flere rentenedsættelser, siger Susannah Streeter, som er chef for pengemarkedet hos Hargreaves Lansdown, til nyhedsbureauet Reuters.

Formiddagen bragte tal for inflationen i eurozonen, der var som ventet på uændrede 2,4 pct. i april - men kerneforbrugerprisene steg en anelse mere end ventet med 2,7 pct. mod ventet 2,6 pct., men stigningstakten aftog fra 2,9 pct. i marts.

- Som det ser ud nu, så tror vi, inflationen rammer 2 pct.s-målsætningen til august. Inflationen i marts og april har nået sit laveste niveau i knap tre år, og det er selvfølgelig gode nyheder for forbrugerne, der gradvist genvinder købekraften efter nogle hårde år, hvor det er gået hurtigt den anden vej, noterer Bjørn Tangaa Sillemann, chefanalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

.\\˙ MarketWire