Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med GN, Carlsberg og Svitzer

1/5 06:32

BØRSEN

NY LEDELSE I GN STORE NORD SKAL BEVISE, AT DEN KAN VENDE SKUDEN

Efter tre magre år for aktionærerne skal ledelsen i GN Store Nord nu fremlægge nye målsætninger. Det kan afgøre aktiens retning. (Forside, side 4)

EQT-SELSKAB FORTSÆTTER SLAGSMÅL MED RIVALER I RETTEN

Den hurtigt voksende udvikler af 3D-skannere til tandlæger, 3Shape, er endnu en gang involveret i slagsmål med flere af sine rivaler. (Side 2)

SVITZER ER ATTRAKTIV I SVÆRT MARKED IFØLGE FORMAND

Formanden er optimistisk på vegne af det nynoterede rederi Svitzer, der er den første børsnotering på hovedbørsen i et år. (Side 8)

REMA-TOPCHEF TÆNKER MERE PÅ FREMDRIFT END BUNDLINJE

Ekstra omkostninger fik bundlinjen til at dykke markant i 2023 hos Rema 1000. Topchefen er dog yderst tilfreds grundet øget milliardsalg. (Side 10)

CARLSBERGS TOPCHEF: KINESISKE FORBRUGERE ER AFDÆMPEDE

Selv om vilkårene er svære, vokser Carlsberg 7,6 pct. i Asien. Fornuftigt regnskab, siger analytiker. (Side 11)

SPÆNDING FØR RENTEMØDE I USA

Inflationen har været højere end ventet i USA. Centralbanken har justeret kursen lidt, men ikke ret meget. Onsdag kan der komme få nye rentesignaler fra Federal Reserve. (Side 12)

ØRSTED SKAL GENOPRETTE INVESTORERNES TILLID

Ørsted skal levere et første kvartal uden flere dårlige nyheder efter rædselsåret 2023. Sådan lyder det fra aktieanalysechef, der forventer, at indtjeningen vil vokse. (Side 16)

DEN VIGTIGSTE INFLATIONSMÅLER DALER I EUROPA

Kerneinflationen kravler ned på 2,7 pct. i april, og ECB kan roligt lægge an til at sænke renten til juni, vurderer økonomer. (Side 17)

LUNAR FIK UNDERSKUD PÅ 411 MIO. KR.

Den digitale bank Lunar udskyder planer om overskud, men lover bedre bundlinje i 2024 – nu skal forretningen strømlines. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

REMA 1000S OVERSKUD DYKKER TRODS MILLIARDSALG

Salget hos Rema 1000 Danmark steg med ti procent i 2023. Det skyldes flere kunder. Men overskuddet falder. (Side 5)

PILEN PEGER MOD ET RENTEDYK I JUNI TRODS STOR USIKKERHED

Nøgletal i euroområdet har nogenlunde bevæget sig, som Den Europæiske Centralbank har forventet. Samtidig er signalet fra beslutningstagerne blevet tydeligere i forhold til, at man forventer en rentenedsættelse i juni. Men der er vild uenighed om, hvad der skal ske herefter. (Side 8)

CARLSBERG VARSLER DYRERE ØL - IGEN

Carlsberg varsler dyrere øl for anden gang i år. Det var meldingen fra Carlsbergs administrerende direktør Jacob Aarup-Andersen ved handelsopdateringen tirsdag. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GOD START PÅ ÅRET FOR CARLSBERG

Carlsberg har leveret vækst i både volumen og omsætning i årets første kvartal primært drevet af bryggeriets dyrere premium-øl i Asien. (Forside, side 14)

KUNDEEJEDE VIRKSOMHEDER HAR SUCCES I FINANSSEKTOREN

Demokratiske virksomheder erobrer markedsandele særligt i pensions- og realkreditbranchen, viser en kortlægning. (Side 6-7)

REMAS DISCOUNTBUTIKKER SKUBBER TIL FLERE DANSKERES INDKØB

Rema 1000 Danmark kom ud af 2023 med en vækst på 10 pct. i salget. Til gengæld kunne overskud i selskabet bag ikke holde farten fra året før - selv om indtjeningen hos kædens købmænd atter gik frem. (Side 8)

SVITZER ER KOMMET PÅ BØRSEN

Slæbebådsselskabet Svitzer, der tidligere var en del af Mærsk-koncernen, er blevet børsnoteret. Aktien steg 10 pct. til 220 kr. i løbet af de første fem minutter efter noteringen tirsdag. (Side 9)

STRID OM VIRKSOMHEDERS KLIMAMÅL: DANSKE FRONTLØBERE AFVISER AT BRUGE SMUTVEJ

Ørsted og Grundfos melder ud, at de ikke har planer om at bruge udskældte CO2-kreditter til at nå deres mål om at blive klimaneutrale i hele værdikæden. Novo Nordisk vil ikke afvise, at det kan komme på tale. (Side 12-13)

DALENDE EUROPÆISK INFLATION HOLDER DØREN ÅBEN FOR RENTENEDSÆTTELSE

Nye inflations- og væksttal for euroområdet peger i retning af rentenedsættelser fra Den Europæiske Centralbank, vurderer analytikere. (Side 13)

.\\˙ MarketWire