Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk vindenergiproduktion falder for første gang i 25 år

1/5 07:32

Elproduktionen fra vindmøller opstillet i USA er faldet for første gang i 25 år på grund af svagere briser i Midtvesten, hvilket understreger udfordringerne ved at integrere volatile vedvarende energikilder til elnettet.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en rapport fra myndighederne, der er offentliggjort tirsdag.

Elproduktionen produceret af vindmøller faldt 2 pct. i 2023, selv efter at vindmølleparkudviklere tilføjede 6,2 GW ny kapacitet til elnettet.

Kapacitetsfaktoren for landets vindmølleparker - hvor meget energi den faktisk genererer i forhold til dens maksimalt mulige produktion - faldt til et otte-årigt lavpunkt på 33,5 pct. Det meste af dette fald var drevet af det centrale USA, en region tæt spækket med turbiner.

Sidste års lave vindhastigheder kom under El Niño, en opvarmning af det ækvatoriale Stillehav, der har en tendens til at svække passatvindene.

La Niña, Stillehavsafkølingsmønsteret, der dominerede i 2022 og er klar til at vende tilbage senere i år, har normalt den modsatte effekt.


.\\˙ MarketWire