Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Sydbank i rampelyset mens markedet venter på Fed

1/5 07:59

Regnskabssæsonen fortsætter onsdag med kvartalstal fra Sydbank, men handlerne vil formentlig have en del fokus rettet mod aftenens rentemelding fra Federal Reserve. Det kan give stilstand på aktiemarkedet, der også er præget af, at flere europæiske hovedbørser holder lukket på grund af 1. maj.

Tirsdag var markederne ramt af fornyet frygt for stagflation - altså stigende inflation og stagnerende vækst - efter at den amerikanske lønvækst viste sig højere end ventet.

Det sænkede aktierne i Europa og USA, og det danske C25-indeks lukkede med et fald på 0,1 pct. til 1905,07, til trods for at den tunge Novo Nordisk-aktie gjorde sit for at trække markedet oven vande.

FOKUS PÅ FED

Det er den klare forventning blandt handlere og analytikere, at den amerikanske centralbank vil fastholde renten uændret i spændet 5,25-5,50 pct., men der vil blive holdt skarpt øje med retorikken fra centralbankchefen Jerome Powell. Ved foregående møde overraskede han med lempelige toner og indikerede tre rentenedsættelser i år.

Siden da har flere nøgletal dog peget på, at det er sværere end som så at få inflationen ned mod målsætningen om 2 pct., og det har fået flere centralbankmedlemmer til at skærpe retorikken og så tvivl om en rentenedsættelse inden sommer.

Ifølge Nordea er det ikke usandsynligt, at Federal Reserve vil indikere, at de økonomiske tendenser reducerer muligheden for, at der overhovedet kommer én rentesænkelse i år.

ØRSTED FÅR SÆNKET ANBEFALINGEN

Foruden morgenens regnskab fra Sydbank er der også et par analytikerændringer at forholde sig til.

Ørsted har forud for torsdagens regnskab fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af det britiske finanshus HSBC.

Kursmålet bliver i samme ombæring skåret med 445 kr. fra 450 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Ørsted-aktien lukkede tirsdag med et fald på 1,7 pct. i 385,70 kr., hvilket giver et kurspotentiale på 15,4 pct.

Blandt sidepapirerne har Chemometec fået sænket sit kursmål med 10 pct. til 440 kr. fra 490 kr. af SEB Bank. Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb".

Det nye kursmål indikerer dog et potentiale på mere end 45 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag, hvor aktien faldt 0,9 pct. til 299 kr.

NOVO SÆNKER PRISEN PÅ OZEMPIC

Novo Nordisk, der tirsdag leverede en stigning på 2 pct. til 902,60 kr. efter et stærkt regnskab fra den amerikanske konkurrent Eli Lilly, har sænket prisen på sit diabetesmiddel Ozempic i Danmark.

Det skriver Politiken.

Ifølge Danmarks Apotekerforening er prisen på Ozempic faldet fra 1313,35 kr. til 873,35 kr. per pakke.


.\\˙ MarketWire