Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Sydbank-analytiker om Novo-regnskab: Overordnet fint men Wegovy skuffer

2/5 08:16

Novo Nordisks regnskab er overordnet fint og viser stærk lønsomhed, men salget vægttabsmidlet Wegovy skuffer, og koblet med store forventninger i aktiemarkedet, er det næppe et regnskab, der vil give anledning til store kursudsving.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for MarketWire.

- Der er høje forventninger til Novo i forhold til at levere varen, og der er altså både plusser og minusser i det her regnskab, siger Sydbank-analytikeren.

På toplinjen solgte Novo for sammenlagt 65,3 mia. kr. i første kvartal mod analytikerkonsensus på knap 63,8 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Novo Nordisk selv.

Væksten i lokal valuta blev 24 pct. mod ventet 21,4 pct.

Langt broderparten af fremgangen er drevet af Novos supersællerter Ozempic og Rybelsus mod type 2-diabetes og Wegovy mod svær overvægt.

- Men salget af Wegovy skuffer altså i forhold til det forventede, konstaterer Søren Løntoft Hansen.

Wegovys omsætning løb op i 9377 mio. kr. Og selv om det er en vækst på 107 pct. i lokal valuta, er der stadig et godt stykke op til analytikernes forventninger, der ligger næsten 1,2 mia. kr. højere.

Men netop produktionen af Wegovy har Novo kæmpet med at få op i gear, så selskabets kan møde den glubende efterspørgsel på vægttabsmiddel.

- Som udgangspunkt, vil jeg mene, at det her afspejler Novos kapacitet mere end det afspejler efterspørgslen.

- Efter min vurdering afsætter Novo al den Wegovy, de er i stand til at producere. Så det afspejler vel bare de produktionsudfordringer, der har været, og det faktum at man gradvist i 2024 vil skalere produktionen op, siger Søren Løntoft Hansen.

STÆRKT INSULINSALG UNDERSTØTTET AF RABATJUSTERINGER

Toplinjen prydes ifølge Sydbank-analytikeren til gengæld også af en ganske fin udvikling i insulinsalget, som er noget bedre end ventet.

Dette afspejler dog også positive rabatjusteringer, som Novo foretager fra tid til anden, når det viser sig, hvilke sygekasser selskabets midler er solgt igennem, og dermed hvor store rabatter selskabet må yde.

- Og rabatjusteringer er altså også noget, der driver den bedre end ventede toplinje, mere end det er en positiv underliggende udvikling, vurderer Søren Løntoft Hansen.

Målt på overskudsgraden vækker det ifølge Sydbank-analytikeren opsigt, at Novo har så godt styr på sine salgs- og distributionsomkostninger, at medicinalkæmpen leverer en EBIT-margin på 48,7 pct. mod ventet 45,7 pct. blandt analytikerne.

Og Novo opjusterer også sine forventninger til helåret en spids.

- Men det er altså blandt andet også drevet af de her rabatjusteringer, siger Søren Løntoft Hansen, der derfor ikke ser større kurseffekt af regnskabet.


.\\˙ MarketWire