Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Ørsted direktør ser første kvartal som vigtigt skridt videre mod nye strategi

2/5 09:20

Det er rart igen at kunne tale om vinden og den daglige drift i stedet for milliardnedskrivninger og forsinkede projekter.

Sådan lyder det fra Ørsteds topchef Mads Nipper i forbindelse den danske energikæmpes regnskab for første kvartal, hvor der igen er fokus på driften, og hvor bundlinjen igen viser sorte tal.

- Det er et kvartal, hvor vores tal leverer det, vi havde regnet med, og det er første skridt, som vi havde troet og håbet på i den plan, vi lancerede i februar, siger Mads Nipper til MarketWire.

Ørsted måtte i kølvandet på sit smertensår 2023 gå forretningen efter i sømmene, nedrevidere sine langsigtede målsætninger og trække stikket på et par af de amerikanske vindprojekter, der var hårdest ramt af forsinkelser og stigende omkostninger.

Derfor var det vigtigt for Ørsted, at ét af de udsatte amerikanske projekter - Sunrise Wind med en samlet kapacitet på 924 megawatt - i første kvartal fik tildelt retten til at genforhandle den tidligere prisaftale.

Det fik i marts Ørsted til at træffe beslutningen om at gå videre med projektet.

- Det er et kvartal, hvor vi har nået nogle vigtige milepæle. Vigtigst af alt, at vi har fået tildelingen på Sunrise og kunne træffe en investeringsbeslutning på baggrund af det. Det var den helt store potentielle sten i skoen, som nu er kommet væk, siger Mads Nipper.

Efter et svært fjerde kvartal var der igen sorte tal på bundlinjen, hvor overskuddet landede på 2609 mio. kr. Det var dog lavere end ventet af analytikerne, der havde sat næsen op efter et plus på 3285 mio. kr.

Til gengæld overraskede driften positivt, og årets første tre måneder gav et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 7488 mio. kr. Her havde analytikerne ventet et driftsoverskud på 7444 mio. kr.

INGEN PRIS PÅ FRANSK FORRETNING

Ørsted-direktøren fremhæver også det videre arbejde med frasalg af selskabets projekter - hvad der i Ørsted-jargon hedder farmdowns.

Det er en essentiel del af Ørsteds videre strategi og skal - hvis planen skal i mål - gerne bidrage med omkring 115 mia. kr. frem mod 2030.

Her ser Mads Nipper fortsat et stærkt marked for det, han kalder "kvalitetsaktiver".

- Det får vi bekræftet. Vi har gang i en række transaktioner i øjeblikket, og der er god konkurrence og dermed også gode muligheder for attraktive frasalg for kvalitetsaktiver. Det synes vi heldigvis er det, vi har. Der er tilflydt betydelige flere ressourcer til verdens infrastrukturfonde, og for ejerne ser vi en stor appetit, siger han.

.\\˙ MarketWire