Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Pandoras brandmomentum bag "superstærkt" første kvartal siger Jyske Bank

2/5 09:46

Smykkeproducenten Pandora har torsdag morgen leveret et superstærkt regnskab for første kvartal, hvor et pænt momentum for selskabets smykkebrands bidrog til en accelererende vækst.

Geografisk trak USA vanen tro den største del af læsset, mens Kina fortsat var ramt af tilbagegang. I resten af verden og særligt i Tyskland var der til gengæld fremgang i salget.

Det vurderer Janne Vincent Kjær, der er analytiker i Jyske Bank, over for MarketWire.

Pandora realiserede i første kvartal en organisk vækst på 18 pct., der var pænt over konsensus i markedet på 11 pct. Det har også medført en opjustering af forventningerne, der nu lyder på 8-10 pct. i 2024 fra 6-9 pct.

Dertil var der i første kvartal tale om en vækst i det sammenlignelige salg på 11 pct. - det såkaldte like-for-like-vækst.

- Det er superstærkt. Det her stærke brandmomentum, som vi også så i slutningen af sidste år, er fortsat ind i første kvartal - endda med en yderligere acceleration i væksten, så en like-for-like-vækst på 11 pct. er altså rigtig stærkt, siger Janne Vincent Kjær.

- Det vidner om, at de markedsføringskampagner, som Pandora har igangsat, virker yderst effektivt, og at de investeringskroner, de kaster ind i forretningen, ser ud til at give et rigtig godt "payback" og få en masse ekstra kunder ind i butikkerne og ekstra omsætning.

Pandoras vækst var i første kvartal blandt andet drevet af kampagnen Be Love, fremgår det af regnskabet.

I første kvartal voksede Pandoras største marked, USA, i nogenlunde samme takt som i det forgangne kvartal, mens Kina fortsat halter efter. Det seneste vækstskud på stammen var dog Tyskland, der sprang op som følge af et stigende antal kunder.

- Væksten i USA er stort set på niveau med, hvad vi så i fjerde kvartal. Der lød den på 10 pct. like-for-like, og nu er den på 9 pct., siger Janne Vincent Kjær og fortsætter:

- Kina er et udfordrende marked for Pandora, men har sådan set også været det, så det er ikke, fordi trenden ser væsentligt forskellig ud, sammenlignet med hvad vi så i fjerde kvartal. Der var like-for-like-væksten også minus 12 pct. Ikke de store overraskelser på den front.

Til gengæld ser Tyskland "superstærkt ud", konstaterer analytikeren. Her var der i første kvartal tale om et salg på 472 mio. kr. - en fremgang på hele 67 pct. sammenlignet med første kvartal sidste år.

Pandora stiger 6,1 pct. til 1148,50 kr. efter regnskabet.

.\\˙ MarketWire