Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Ambu i bunden af negativt marked efter sænket anbefaling

21/5 09:08

Ambu falder til bunds i det danske C25-indeks tirsdag morgen, hvor markedet også generelt er i bakgear.

Mandagen bød ganske vist på rekord i det teknologitunge Nasdaq-indeks i USA, men det brede marked var mere afdæmpet, og Dow Jones-indekset faldt moderat efter et tungt fald til storbanken JPMorgan.

Det smitter også af i Europa, hvor C25-indekset dermed falder for anden handelsdag i træk efter otte plusdage på stribe.

Indekset dykker efter fem minutters handel tirsdag med 0,3 pct. til 1978,00.

- De europæiske aktiemarkeder står til at åbne en smule i minus tirsdag. Mange markeder var åbne mandag, hvor pilen var omtrent vandret for aktierne. Overordnet er investorerne lidt afventende efter sidste uges kursstigninger, der gav nye aktierekorder, skriver Niels Rønholt, der er cheføkonom hos Jyske Bank, i en morgenkommentar.

AMBU FÅR OPMÆRKSOMHED EFTER SÆNKET ANBEFALING

Ambu falder med 1,6 pct. til 128,10 kr., efter at Handelsbanken har sænket sin anbefaling af aktien til "underperform" fra "market perform".

Samtidig er kursmålet dog løftet til 145 kr. fra 138 kr., fremgår det af en opdatering fra banken, som daterer ændringen til fredag.

DEMANT I BEGGE RETNINGER HOS AMERIKANSKE BANKER

Demant har også været en tur i analysemaskinen hos to forskellige amerikanske banker, der har sendt kursmålet for aktien i hver sin retning.

Hos Citigroup er kursmålet således blevet løftet til 340 kr. fra 285 kr., mens anbefalingen ifølge data fra Bloomberg News er blevet fastholdt på "neutral".

Hos Jefferies er kursmålet omvendt blevet sænket til 275 kr. fra 305 kr., og her står den negative anbefaling "underperform" fortsat ved magt.

Demant har desuden afsluttet salget af sin forretning for cochlear-implantater til australske Cochlear, oplyser selskabet tirsdag morgen.

Demant-aktien stiger med 3,2 pct. til 345,80 kr. fra start og er dermed i toppen af C25.

FLSmidth har hos JPMorgan fået løftet sit kursmål til 400 kr. fra 310 kr. efter sidste uges regnskab for første kvartal.

Ingeniørkoncernens aktie stiger med 1,7 pct. til 393,20 kr. fra start tirsdag.

BRØNDBY PÅ GULDKURS

Blandt de små aktier er der opmærksomhed omkring fodboldklubben Brøndby IF, der med mandagens resultater er i spidsen for Superligaen med blot én resterende runde.

Her kan klubben blive dansk mester med en sejr hjemme over AGF.

Brøndby-aktien stiger med hele 17,8 pct. til 0,82 kr. fra start efter et plus på 3,9 pct. fredag.

Parken-aktien er startet uændret i 118 kr. efter et fald på 4,8 pct. fredag.

Det fald kom efter et regnskab for første kvartal, der viste tab på bundlinjen på grund af primært store transferudgifter.

SHAPE ROBOTICS LØFTER TOPLINJEN EFTER OPKØB

Shape Robotics formåede at løfte omsætningen med 75 pct. i første kvartal, mens driftsunderskuddet voksede efter opkøbet og integrationen af polske Skriware.

Omsætningen voksede i kvartalet til 34,87 mio. kr. fra 18,98 mio. kr. i samme kvartal året inden.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) viste et underskud på 7,45 mio. kr. mod minus 1,4 mio. kr. året forinden.

Forventningerne til 2024 om en omsætning på minimum 300 mio. kr. og et EBITDA-resultat på mindst 25 mio. kr. bliver fastholdt.

Aktien falder med 2,6 pct. til 33,60 kr.

Sydbank har desuden indgået aftale om køb af Coop Bank for et trecifret millionbeløb.

Bankaktien stiger med 0,7 pct. til 364,40 kr.

.\\˙ MarketWire