Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Mærsk og Zealand topper ellers let sivende marked

21/5 11:34

Trods pæne stigninger til Mærsk-aktierne, Zealand Pharma og Novo Nordisk har det danske aktiemarked indledt den afkortede handelsuge efter pinse med et lille fald.

Faldet er dog ikke større, end at billedet kan ændre sig senere på dagen, men status ved 11.30-tiden er et minus i C25-indekset på 0,1 pct. til 1981,67.

- Det går stille og roligt for sig, og vi ser små fald herhjemme som i resten af Europa, hvor der ikke var de store markedsbevægelser, mens vi holdt pinselukket. Det er en uge, hvor vi stadigvæk har gang i lidt regnskaber. Størst fokus er der på Nvidia onsdag, og det er en begivenhed, der godt kan påvirke stemningen på markedet generelt, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

RATEARTIKEL I WALL STREET JOURNAL

Herhjemme er der rift om Mærsk-aktierne, som ligger med stigninger på knap 3 pct., efter at Wall Street Journal mandag bragte en artikel om de stigende fragtrater efter omlægninger af ruterne væk fra det uroplagede Røde Hav.

Den amerikanske finansavis skriver, at omdirigering af skibe fra Det Røde Hav har været med til at presse containerfragtraterne op med ca. 30 pct. i løbet af de sidste par uger, og at importørernes omkostninger vil stige yderligere, når de øger deres mængder forud for den travle sommersæson.

- Mærsk ligger godt efter gode ratetal i fredags, og artiklen i Wall Street Journal kan meget vel give lidt ekstra opmærksomhed om aktierne, vurderer Martin Munk.

Helt i toppen af C25 ligger dog Zealand Pharma med et plus på 3,3 pct. til 620 kr., men det sker dog efter et fald på over 8 pct. de foregående to handelsdage.

- Medicinalsektoren er den eneste sektor i Europa, der ligger i plus i dagens marked, og Zealand laver et lille comeback efter et par dage med fald, pointerer Martin Munk.

I samme sektor stiger Novo Nordisk 1,4 pct. til 915,60 kr.

Ambu ligger derimod i bunden med et fald på 2,4 pct. til 127,10 kr., efter at Handelsbanken har sænket sin anbefaling af aktien til "underperform" fra "market perform".

Samtidig er kursmålet dog løftet til 145 kr. fra 138 kr., fremgår det af en opdatering, som er dateret til fredag.

I den nedre ende af C25 ligger også GN med et fald på 1,3 pct. til 218,40 kr., efter at aktien siden starten af maj er steget fra 186,40 kr.

- GN har haft en rigtig god periode, så det kan meget vel skyldes noget profithjemtagning, vurderer Martin Munk fra Jyske Bank.

DEMANT I BEGGE RETNINGER HOS AMERIKANSKE BANKER

Demant har også været en tur i analysemaskinen hos to forskellige amerikanske banker, der har sendt kursmålet for aktien i hver sin retning.

Hos Citigroup er kursmålet således blevet løftet til 340 kr. fra 285 kr., mens anbefalingen ifølge data fra Bloomberg News er blevet fastholdt på "neutral".

Hos Jefferies er kursmålet omvendt blevet sænket til 275 kr. fra 305 kr., og her står den negative anbefaling "underperform" fortsat ved magt.

Demant har desuden afsluttet salget af sin forretning for cochlear-implantater til australske Cochlear, oplyser selskabet tirsdag morgen.

Demant-aktien stiger med 0,5 pct. til 336,60 kr.

BRØNDBY PÅ GULDKURS

Blandt de små aktier er der opmærksomhed omkring fodboldklubben Brøndby IF, der med mandagens resultater er i spidsen for Superligaen med blot én resterende runde.

Her kan klubben blive dansk mester med en sejr hjemme over AGF.

Brøndby-aktien stiger med hele 20,4 pct. til 0,84 kr.

Shape Robotics formåede at løfte omsætningen med 75 pct. i første kvartal, mens driftsunderskuddet voksede efter opkøbet og integrationen af polske Skriware.

Forventningerne til 2024 om en omsætning på minimum 300 mio. kr. og et EBITDA-resultat på mindst 25 mio. kr. bliver fastholdt.

Aktien falder 5,2 til 32,70 kr.

Sydbank har desuden indgået aftale om køb af Coop Bank for et trecifret millionbeløb.

Bankaktien stiger med 1,3 pct. til 366,80 kr.

.\\˙ MarketWire