Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Kæmpe milliardudlodning sender BNP Paribas i bunden af Stoxx 600

21/5 12:50

En forsigtig stemning præger tirsdag aktiemarkederne i Europa, hvor bankerne og forsyningsselskaberne trækker mest ned med fald på henholdsvis 1,2 og 0,8 pct.

Detailhandel og sundhed holder nogenlunde skindet på næsten, men ellers falder alle øvrige sektorer i Stoxx 600-indekset, som samlet dykker 0,5 pct. til 521,23.

Onsdag i sidste uge satte indekset lukkerekord med 524,71.

En medvirkende årsag til et fald til bankerne tirsdag er en kæmpe udbytteudlodning til aktionærerne i franske BNP Paribas på 4,6 euro per aktie.

Det svarer til samlet godt 5 mia. euro, der er sendt mod aktionærernes konti.

Aktien i BNP Paribas falder 5,42 euro - svarende til 7,3 pct. - til 67,48 euro.

Verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, falder på børsen i Zürich desuden 3,2 pct. efter to sænkede anbefalinger over de seneste dage.

Jefferies har skruet sin anbefaling ned til "hold" fra "køb", og mandag sænkede Morgan Stanley sin anbefaling af Sonova til "ligevægt" fra "overvægt" med henvisning til den seneste tids stigninger i aktien.

Sonova ventes til efteråret at lancere en ny produktplatform, og det kan ifølge Jefferies hjælpe på indtjeningen, men der er mangel på katalysatorer for aktien på kort sigt, lyder vurderingen.

I sidste uge steg Sonova-aktien med 7,7 pct. - blandt andet som følge af årsregnskabet for 2023/24.

Medicinalkæmpen Astrazeneca stiger på børsen i London tirsdag 1,5 pct..

Selskabet meddelte tirsdag morgen, at det vil øge omsætningen til 80 mia. dollar i 2030 fra det nuværende niveau på 45,8 mia. dollar ved udgangen af 2023.

Det svarer til en vækst på lige under 75 pct.

Det er også en del af planen, at selskabet vil lancere 20 nye lægemidler inden udgangen af 2030.

.\\˙ MarketWire