Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS/Sydbank: Dårlig timing for aktieemission

2/10 08:38

Fredag er første handelsdag for tegningsretter i SAS-aktierne, og det markerer samtidig startskuddet på flyselskabets milliardstore aktieemission, der skal sikre flyselskabets fortsatte overlevelse.

Men efter er par måneder med tegn på bedring for flybranchen, er der igen kedelige udsigter for flyselskaberne. Derfor kommer aktieemissionen også på et ubelejligt tidspunkt, vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, som følger selskabet tæt.

- Prospektet afspejler en svær situation, hvor SAS har behov for aktieemissionen for at overleve, men hvor vejen tilbage til overskud kræver en normalisering af markedet for flyrejser, som man ikke kan se her og nu, skriver Jacob Pedersen i en analyse.

SAS skal rejse godt 4 mia. svenske kr. i ny kapital for fortsat at holde sig på vingerne, og her har den danske og svenske stat garanteret for hele 81,5 pct.

- Bliver det svært at tiltrække ny kapital, og må tegningsgarantierne udnyttes fuldt ud, kan staterne ende med en ejerandel på helt op til 73 pct. i SAS mod de forventede 37 pct., skriver Jacob Pedersen.

Som led i rekapitaliseringsplanen har eksisterende aktionærer, der ejede aktier i SAS senest ved udgangen af 28. september, fået tildelt tegningsretter svarende til ni tegningsretter per aktie.

Tegningskursen på alle nye aktier bliver 1,16 SEK, hvilket svarer til godt 0,83 kr., og handelskursen, når aktieemissionen er overstået, bliver derfor forventeligt markant lavere end den aktuelle dagskurs, vurderer Jacob Pedersen.

- Hvad aktionærerne kan få ud af at sælge deres tegningsretter i tegningsperioden er uvist. Det afhænger af den overordnede lyst til at deltage i aktieemissionen, skriver han.

Når hele rekapitaliseringsplanen er gennemført, vil der være mellem 7,3 og 7,7 mia. aktier i SAS mod de nuværende 383 mio. aktier. Det resulterer ifølge Jacob Pedersen i en udvanding på ca. 95 pct. af de eksisterende aktionærer.

/ritzau/FINANS