Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Stimulushåb sender risikofyldte aktiver over disken

21/10 06:32

De asiatiske aktiemarkeder ligger generelt højere onsdag i håb om, at en ny runde af amerikansk stimulus vil blive forhandlet på plads i Washington.

Det har sat de amerikanske T-bond på udsalg, mens investorerne i stedet flokkes om aktierne og andre mere risikofyldte aktiver.

- Tokyo-markedet starter på et stærkt grundlag med momentum, der stammer fra gevinster natten over på Wall Street på baggrund af håb om yderligere økonomiske foranstaltninger i USA, skriver Okasan Online Securities i et notat ifølge AFP.

Forhandlingerne om en stimuluspakke fortsætter onsdag i Washington.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan stiger 0,6 pct., og de amerikanske futures peger på kursstigninger på 0,5-0,6 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo stiger det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,5 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,8 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er blandt de få negative onsdag. Shanghai Composite falder 0,4 pct., og også CSI 300-indekset dykker 0,4 pct.

Børsen i Hongkong øger derimod 0,8 pct. målt på Hang Seng-indekset.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,5
Topix+0,8
Hongkongs Hang Seng+0,8
China Shanghai Composite-0,4
China CSI 300
-0,4
Taiwan Taiex+0,2
Sydkoreas Kospi+0,4
Indiens BSE Sensex+0,6
Singapores STI+0,4
Sydney ASX 200+0,1

Indeksværdi klokken 5.35.

/ritzau/FINANS