Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fransk ISS-konkurrent leverer bedre end frygtet

29/10 07:30

Den franske ISS-konkurrent Sodexo er kommet bedre end frygtet igennem det coronaramte forskudte helår 2019/20, hvor udsigterne til det igangværende første halvår dog fortsat er meget dystre som følge af covid-19-pandemien.

Salget er i helåret dykket organisk med 12 pct. til 19,32 mia. euro, hvilket er lidt over analytikerprognosen på 19,26 mia. euro.

I fjerde kvartal blev den organiske salgsvækst negativ med 24,9 pct., hvilket er over selskabets egen prognose på et fald på 27 pct.

Den underliggende driftsindtjening er dykket med 53 pct. i helåret til 569 mio. euro sammenlignet med analytikernes forventning på 471,3 mio. euro.

Sodexo pointerer, at de næste kvartaler er præget af stor usikkerhed for koncernen, der i øjeblikket oplever effekterne af covid-19-pandemien.

Sport- og fritidssegmentet ventes ikke at komme sig før end pandemien er forbi, og med de seneste nedlukninger er prognoserne også dystre.

Sodexo venter i øjeblikket et organisk fald i salget på 20-25 pct. i første halvår af det nye regnskabsår sammenlignet med anden halvdel af 2019/20-regnskabsåret.

/ritzau/FINANS