Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Novo/Sydbank: Smart træk af Novo - men aktien bør ikke rykke sig vildt

6/11 08:49

Novo Nordisks opkøb af amerikanske Emisphere Technologies er et smart træk for den danske medicinalkæmpe, hvis Novo Nordisk fortsætter med sin ambition om at lave flere af sine lægemidler i pilleform.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, der dog ikke mener, at aktien bør rykke sig voldsomt, når det danske aktiemarked åbner.

- Der er mange faktorer, især de politiske vinde i USA, som har påvirket aktiemarkedet de senere dage og fortsat vil få indflydelse. Så umiddelbart tror jeg ikke, at Novo-aktien skal det helt vilde på det her opkøb i forhold til den resterende del af markedet, siger han.

Novo Nordisk betaler samlet 1,8 mia. dollar svarende til cirka 11,3 mia. kr. for Emisphere, som Novo Nordisk har arbejdet sammen med siden 2007 om brugen af Emispheres teknologi til at udvikle piller mod diabetes og fedme - især om Novos diabetespille Rybelsus.

- Novo Nordisk har jo tidligere indikeret, at biologiske midler i tabletform er noget, man vil se mere på. Inden for diabetes har vi de senere år set, at bekvemmelighed fylder mere for diabetikerne, fordi det er mere bekvemt at tage en pille end at skulle stikke sig, siger Søren Løntoft Hansen.

- Det er et smart træk, hvis man fortsætter ambitionen om at tage lave flere lægemidler på pilleform og er i stand til at få dem på markedet.

Biologiske lægemidler er proteiner, der bliver nedbrudt, når de kommer ned i maven. Men Emisphere har udviklet en teknologi, der gør, at lægemidlet ikke bliver nedbrudt, når det bliver taget i pilleform.

Novo Nordisk betaler 1,35 mia. dollar for aktierne i Emisphere og betaler derudover 450 mio. dollar i royalties, som Emisphere skylder MHR Fund Management, der er selskabets største aktionær.

Med købet får Novo Nordisk fuldt ejerskab over Emispheres teknologi.

- Så har Novo lavet den kalkule, at hvis de bruger teknologien fra Emisphere, skal de betale royalties af det fremtidige potentielle salg. Med de udsigter og ambitioner, de har med den her teknologi, har de formentlig tænkt, at det var billigere at købe selskabet nu end at skulle betale potentielle fremtidige royalties, der er højere.

/ritzau/FINANS