Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens danske avisuddrag med Mærsk, Terma og digital valuta

5/1 06:42

BØRSEN

TRADITIONSRIG FOND SATSER STORT PÅ VÆKSTVIRKSOMHEDER

Efter i århundreder at have investeret i solide, danske mastodontvirksomheder har Chr. Augustinus afsat 1 mia. kr. til et nyt sats på vækstvirksomheder. (Forside, side 8)

MÆRSK-PROFIL GÅR SOLO MED AMBITIONER OM VENTUREFOND

Manden, som Søren Skou satte i spidsen for at gøre Mærsk til en innovationssucces, planlægger international venturefond i eget regi. (side 6-7)

NYT FUND AF FUGLEINFLUENZA ØGER DANSK TAB

Fødevarestyrelsen er gået i gang med at slå 9000 fjerkræ ned, efter at der er gjort endnu et fund af den meget smitsomme fugleinfluenza i Danmark. (side 10)

SCHWEIZ TESTER BLOCKCHAIN-VALUTA

Schweiz' nationalbank tester, om man kan udstede en digital valuta, der skal bruges på landets nye blockchain-børs. (side 12)

TOPCHEFER ER KLAR TIL AT BETALE MEDARBEJDERNES VACCINE

Topchefer i 310 større danske virksomheder er villige til at indkøbe coronavacciner til sine medarbejdere. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Greens Analyseinstitut. (side 14-15)

INVESTERINGSEKSPERTER: UDSKIFT DIGITALE GIGANTER MED ANDRE VÆKSTAKTIER

Investorer gør klogt i at sige tak for det seneste års vilde afkast hos de digitale aktier og se mod nye vinderaktier, lyder det fra flere eksperter. (side 18-19)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PENSIONSSELSKABER OPNÅEDE VIDT FORSKELLIGE AFKAST I 2020

Det er meget forskelligt, hvad pensionsselskabernes kunder fik i afkast i et udfordrende 2020, hvor det danske aktiemarked endte på en global førsteplads. Velliv og AP Pension skabte de bedste afkast. (Forside, side 6-7)

NYE AFGIFTER GIVER BILEJERE MILLIARDLUSSING

Frem mod 2030 vil ejere af benzin- og dieselbiler få en stor ekstraregning. Udlignings- og ejerafgiften på biler stiger med i alt 12,2 mia. kr. (side 4)

TERMA UNDERSKRIVER REKORDKONTRAKT MED USA'S FLYVEVÅBEN

Forsvarsvirksomheden Terma skal de næste ti år levere et selvbeskyttelsessystem til amerikanske militærfly. Aftalen løber op i mere end 3 mia. kr. (side 8)

FLERE LANDE OVERVEJER DIGITAL VALUTA

Kina har i længere tid ført an i udviklingen af en digital valuta. Nu ser flere af verdens største økonomier på at udvikle deres egen digitale møntfod. Nationalbanken afviser dog nogle planer, om at udvikle en "e-krone". (side 12)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKERNE POLSTRER STATSKASSEN UNDER KRISEN

Regeringen kan nyde godt af ekstra milliarder til statskassen, der polstres med indtægter fra både øget aktieskat og en senere pensionsalder, der træder i kraft i år. De kan sikre dansk økonomis modstandskraft under coronakrisen. (Forside, side 4-5)

ALIBABA-STIFTER RYGTES FORSVUNDET EFTER MYNDIGHEDSKRITIK

Topchef i Alibaba-imperiet, Jack Ma, rygtes forsvundet, efter at han ikke har vist sig offentligt i to måneder. Det sker i en tid, hvor de kinesiske myndigheder strammer grebet om hans livsværk. (side 2)

HISTORISK DYK I BOLIGUDBUD ØGER RISIKO FOR BOBLE

Der er fra årets begyndelse historisk få ejerboliger til salg. I løbet af det seneste år er det samlede boligudbud faldet mere end 25 pct. (side 6)

OPTUR OG OPTIMISME PÅ AKTIEMARKEDET BEKYMRER EKSPERTER

2020 endte med at blive et fantastisk år for aktiemarkederne, og opturen synes at forsætte ind i det nye år. Eksperter advarer dog mod for meget optimisme, da det kan koste investorer dyrt. (side 11)

/ritzau/FINANS