Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Ørsted, SAS og B&O

13/1 06:32

BØRSEN

ENERGIKÆMPER STRIDES OM MILLIARDPROJEKT

Staten gambler med 58 mia. kr., hvis der anlægges en energiø i Nordsøen. Det mener Ørsted, der i stedet foreslår stålplatforme. Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der sammen med pensionskasser vil byde ind på projektet, deler ikke frygten og ser langt større perspektiver i energiøen end platforme. (Forside, side 18-19)

SAS ER STADIG ET BRAND, DER KAN TILTRÆKKE DE HELT RIGTIGE LEDELSESPROFILER

Det bør ikke overraske, at SAS-topchefen går efter ti år med konflikter og krise, siger flere eksperter. SAS kan være i tidsnød med at finde afløser. (Side 6-7)

B&O’S TOPCHEF IKKE IMPONERET OVER ET KVARTAL MED OVERSKUD

Med administrerende direktør Kristian Teär i spidsen har Bang & Olufsen nu lukket det hul, hvor pengene længe har fosset ud. Koncernen fik overskud i det forskudte andet kvartal. (Side 10)

AMERIKANSK TECH-KÆMPE KØBER DANSK BATTERISTYRINGSSYSTEMFIRMA

Dansk batteriteknologi kommer tættere på fremtidens elbiler efter den amerikanske milliardkoncern Sensata Technologies’ opkøb af Lithium Balance for et trecifret millionbeløb. (Side 14)

JYSKE BANK SER NERVØST PÅ FREMTIDEN

Jyske Bank har opjusteret resultatforventningerne. Men topchef Anders Dam er bekymret for fremtiden. (Side 15)

BLUE VISION BESKYLDES FOR KASKETFORVIRRING VED FEJLSLAGENT OPKØB

Tidligere storaktionær kritiserer Blue Vision for ikke at oplyse om formands interessekonflikt ved fejlslagent opkøb. Professor vurderer, at der kan blive tale om erstatningsansvar. Formanden afviser. (Side 24-25)

BERLINGSKE BUSINESS

UNGE VIL GENSKABE DE BRØLENDE 20ERE EFTER CORONAKRISEN

Natteliv, restauranter og barer samt festivaler kan se frem til kronede dage på den anden side af coronakrisen. En økonom og en fremtidsforsker giver deres bud på, hvilke brancher der vil få den største og hurtigste fremgang, når danskerne bliver sluppet løs efter nedlukningen. (Forside, side 4-5)

OMBUDSMANDEN LANGER UD EFTER SKATTESTYRELSEN FOR HALV SANDHED

Folketingets Ombudsmand kritiserer Skattestyrelsen for at have sendt oplysninger ud til offentligheden, som ikke var retvisende. Sagen anses for at være principiel, i en tid hvor offentlige myndigheder får kommunikationsafdelinger med stadig større muskler, mener iagttagere. (Side 8-9)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PAKKEFIRMAER GØR SIG KLAR TIL AT AMAZON KOMMER

Danske pakkeleverandører forbereder sig på pres fra den amerikanske nethandelsgigant Amazon, når kæmpen højst sandsynligt ekspanderer i Norden. Foruden prispres forventer pakkefirmaerne krav om lynhurtig levering og mere smidig service. (Forside, side 6-7)

ØRSTED OPJUSTERER MED 1 MIA. KR.

Energikæmpen Ørsted leverer mere end ventet i 2020 efter nogle stærke måneder i slutningen af året. (Side 2)

JYSKE BANK OPJUSTERER – OG SKAL ÆNDRE I BESTYRELSEN

En kombination af flere ting ligger bag opjusteringen, lyder det fra Jyske Bank, der kommer bedre igennem 2020, end det tidligere var ventet. (Side 4)

FITNESSKÆDE FASTHOLDER MÅL OM 100 NYE CENTRE

Trods flere måneders nedlukning vil den nyetablerede fitnesskæde FitnessX åbne 100 centre de kommende år. (Side 8)

B&O HOLDER SNUDEN I SPORET

B&O opnåede i det sidste kvartal af 2020 en vækst på 10,5 pct. og synes at have opbygget et momentum. Men det handler fortsat om at fokusere på få lande, fortæller topchefen Kristian Teär. (Side 10)

NY SAS-CHEF STÅR OVER FOR GIGANTISK UDFORDRING EFTER ET GRUSOMT ÅR

Rickard Gustafson forlader SAS på bunden af selskabets største krise nogensinde. Bestyrelsen jagter ny topchef, som skal føre SAS ind i en ny og barsk virkelighed. (Side 12-13)

/ritzau/FINANS