Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Divergerende udvikling på tværs at regionen

14/1 06:32

De asiatiske aktiemarkeder følger efter de amerikanske investorer og fortsætter den igangværende sektorrotation, der giver sig udslag i markant forskellig udvikling i de enkelte markeder, mens investorerne afventer meldinger fra den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, der senere på dagen vil skitsere sine planer for en ny runde massiv finanspolitisk stimulus.

- Vi er i en sammenhæng, hvor der er gode vækstaccelererende økonomiske indikatorer og en øget sandsynlighed for finanspolitisk stimulus i USA, siger chefstrateg Frank Benzimra fra Societe Generale i Hongkong til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan er næsten uændret, mens de amerikanske futures peger på kursstigninger på 0,2-0,3 pct. i Dow Jones og S&P 500, mens Nasdaq-indekset står til et drop på 0,2 pct., når markedet åbner i eftermiddag.
I Tokyo er investorerne fanget i en opadgående spiral.
- Den opadgående markedstendens får investorer til at købe flere aktier. Investorer køber aktier ud fra en "frygt for at gå glip af "momentum, siger chefstrateg Takashi Hiroki fra Monex Securities i Tokyo til Reuters.

Nikkei 225-indeks øger 1,8 pct., mens det bredere Topix-indeks samtidig stiger 1,1 pct.
De kinesiske markeder er mere tilbageholdende. Shanghai Composite viger 0,3 pct., og CSI 300 ligger med minus på 1,1 pct.
Hongkongs Hang Seng-indeks stiger samtidig 0,5 pct.











Indeks Udvikling (%) Nikkei 225
+1,8
Topix+1,1
Hongkongs Hang Seng+0,5
China Shanghai Composite-0,3
China CSI 300
-1,1
Taiwan Taiex-0,2
Sydkoreas Kospi-0,3
Indiens BSE Sensex-0,4
Singapores STI+0,4
Sydney ASX 200+0,5

Indeksværdi klokken 5.30.
/ritzau/FINANS
/ritzau/FINANS